Aerosmith zaradio više od video igara nego od muzike

Ovih dana je na popularnosti ponovo dobio tekst iz PC Maga iz 2008. godine, a koji prenosi reči predstavnika Activisiona da je igra Guitar Hero: Aerosmith bendu donela veće prihode nego ijedan njihov album od 2008. godine.

Tehnopolis

Izvor: Tportal.hr

Sreda, 16.07.2014.

08:50

Default images

U prvoj nedelji prodaje igre kupce je našlo 567 hiljada primeraka, a do danas je prodato više od četiri miliona primeraka

Aerosmith je, naravno, do sada prodao više od 150 miliona albuma, ali od 2008. godine do danas veći deo novca bend je dobio na osnovu licence za video igru.

Bend je osim toga povećao i prodaju svojih albuma (i ostatka ponude, poput majica) uopšte zahvaljujući odličnoj prodaji igre, koja je poslužila i kao dobar alat za oglašavanje.

Mnogi bendovi i danas više zavise od proizvoda "sa strane" i licenciranja svojih radova, nego od prodaje albuma.

"Iz čisto poslovne perspektive, bendovi poput Aerosmitha su uvek bili više prodavci majica nego prodavci albuma", piše Met Novak na stranici Gizmodo, koja se takođe prisetila ove neobične činjenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: