Misteriozni dobročinitelj donira gejmerima hiljade dolara

Do nedavno je važilo pravilo da je zarađivanje na Twitchu uslovljeno nasumičnim donacijama i pretplatama, što znači „dobrom voljom“ gledalaca.

Tehnopolis

Izvor: Tportal.hr

Ponedeljak, 07.07.2014.

08:52

Default images

Zarađivanje putem streaminga je krvav posao. Osim što na jedvite jade morate sakupiti dovoljno gledalaca, niko vam ne garantuje da ćete od njih išta dobiti. Ako zarađujete na Twitchu, to verovatno činite putem pretplata (u proseku dva do pet američkih dolara) i donacija koje u retkim slučajevima nadmašuju 50 dolara.

Međutim, od pre nekoliko dana, misteriozni donator skriven iza pseudonima Amhai počeo je posećivati različite streamove i njihovim vlasnicima donira svote od 10, 20 te u nekim retkim slučajevima čak 50 hiljada dolara.

Identitet te osobe za sada ostaje u polju spekulacija. Nekoliko streamera koji su na neki način uspeli da ga kontaktiraju, tvrde da je reč o izuzetno velikodušnom čoveku koji želi da ostane anoniman i poseduje mnogo novca.

Twitch.tv trenutno je najpopularnija gejmerska stream stranica na kojoj možete da pratite dobre igrače kako igraju vaše omiljene igre uživo.

Kanal prenosi i velike turnire poput The Nationala ili Svetskog prvenstva u League of Legendsu i ubrzano dobija na publicitetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: