Igrajte tekstualnu igru Autostoperski vodič kroz galaksiju

Zamislite sledeću scenu: Nalazite se u 1984. godini i kompjuterska grafika još ne postoji. Umesto nje najbolji prijatelj vam je tekst, a kada taj tekst dolazi iz pera Dagalasa Adamsa, možete da budete sigurni da vas očekuje prava avantura.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 11.03.2014.

18:11

Default images

Kada je prvi put predstavljena igrica „Autostoperski vodič kroz galaksiju“ prodata je u 350.000 primeraka, a kako bi proslavio njeno objavljivanje pre 30 godina, BBC ju je oživeo i moguće ju je igrati onaljn.

BBC je isto ovo uradio i pre 10 godina, ali otada je prošlo dosta vremena tako da je nova verzija urađena u HTML5 i poseduje podršku za pun ekran na uređajima osetljivim na dodir, ali i dalje nema čaja.

„Autostoperski vodič kroz galaksiju“ je naučno-fantastična humoristička bila radio komedija na BBC-ju. Kasnije je adaptirana za druge formate i vremenom je postala internacionalni multimedijalni fenomen posebno zahvaljujući knjigama Daglasa Adamsa.

Adaptacije su uključivale predstave, „trilogiju“ od pet knjiga objavljenih između 1979. i 1992. godine, kompjutersku igru i holivudski film.

Ime predstavlja izmišljeni, ekscentrični, elektronski putnički vodič pod nazivom Autostoperski vodič kroz galaksiju koji igra ključnu ulogu u seriji i knjigama.

Posetite BBC sajt i igrajte igru

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: