Crni petak: Xbox One odneo pobedu nad PS4

Bez obzira na primirje između Sonyja i Microsofta, rat konzola uveliko traje a kompanije za istraživanje tržišta konstantno upoređuju dve konzole – PlayStation 4 i Xbox One dok se one bore za bolju prodaju.

Tehnopolis

Izvor: FoxNews

Četvrtak, 05.12.2013.

17:50

Default images

Iako je PS4 bez sumnje napravio rano vođstvo nakon lansiranja koje je bilo sedam dana ranije u poređenju sa predstavljanjem Xboxa One, čini se da je Microsoftova konzola uspela da se vrati u trku nakon Crnog petka.

Naime, Xbox je dominirao prodajom tokom ovog velikog dana za kupovinu elektronskih uređaja u Americi zbog drastičnih sniženja koja su prodavnice nudile širom SAD.

Sudeći po nedavno objavljenim podacima, Microsoft je prazničnu sezonu započeo u velikom stilu. Ne samo da su primerci Xboxa One bili prodavaniji od Sonyjeve konzole, već je njenu prodaju nadmašio i Xbox 360.
Na osnovu 83.000 računa do koji he došla kompanija InfoScout, Xbox One je bio najprodavanija konzola u velikim lancima prodavnica Target i Walmart i činio je 31 odsto prodatih kućnih konzola, uprkos svojoj ceni.

Neverovatno veliki popusti su na drugo mesto stavili Xbox 360 sa udelom od 30 odsto. Ove dve konzole zajedno su činile 61 odsto kupljenih kućnih konzola.

PlayStation 4 i 3 konzole čine po 15 odsto prodatih kućnih konzola u ova dva prodajna lanca. Nintendova konzola Wii U bila je na meti svega 6 odsto kupaca.

Kompanija je takođe otkrila da su previše „uzbuđenja“ i visoke cene igara za PS4 bili ključni razlozi većine kupaca da se odluče za Xbox konzole, dok je nedostatak velikih naslova bio razlog za odustajanje od Xbox Onea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: