Šta se krije u unutrašnjosti Play Stationa 4?

Sony je objavio video u kom svi znatiželjni mogu da vide kako izgleda konzola koja će uz Xbox One obeležiti budućnost gejminga.

Tehnopolis

Izvor: Wired

Subota, 09.11.2013.

12:34

Default images

Gotovo nas dani dele od lansiranja sledeće generacije konzola. Podsećamo, PlayStation 4 na tržištu će se pojaviti 29. novembra, a Xbox One sedam dana ranije. Kao što verovatno i znate, PlayStation 4 zasad je u nešto boljoj poziciji i na boljem glasu, iako je Microsoft promenio gotovo sve sporne odluke koje su na početku uzburkale gejmere širom sveta.

Kada su inicijalne specifikacije u pitanju koje su do sada objavili Sony i Microsoft, izgleda da su dve konzole izuzetno slične što bi moglo da znači da će brojne igre izgledati prilično identično na oba uređaja.

Odluka o kupovini vrlo lako bi mogla da se svede na servise i opcije poput televizije uživo na Xboxu One.

Oba uređaja poseduju Blue Ray, Xbox ima hard disk od 500Gb dok je Sony samo najavio „veoma veliki“ hard disk.

I Sony i Xbox poseduju mogućnost za prepoznavanje pokreta – PlayStation ima kontroler za pokret a One poseduje Kinect.

Obe konzole poseduju x86 arhitekturu i octa core AMD procesor s tim da Xbox ima 8GB DDR3 RAM-a a PS 4 ima 8GB GDDR5 RAM-a.

Na oba uređaja prisutni su USB 3.0m WiFi, Gigabit Ethernet i HDMI – s tim da Xbox poseduje i ulaz i izlaz.

Za sada je još jako teško uvideti neke osobenosti oba uređaja i od obe kompanije se očekuju znatno detaljnije specifikacije, ali trenutno se čini da su obe konzole poprilično ravnopravne.

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost Play Stationa 4: Xbox One - šta sve nudi nova konzola? (VIDEO)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: