GTA V za PC stiže početkom 2014?

I dok vlasnici konzola već neko vreme uživaju u najnovijem GTA ostvarenju, korisnici PC računara i dalje sede na klupi za rezerve, međutim, možda ne zadugo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 12.10.2013.

16:46

Default images

Eurogamer.net otkriva da nekoliko izvora iz industrije tvrdi da će Rockstar otkriti PC verziju igre GTA V početkom 2014. godine.

Igra je trenutno dostupna za PlayStation 3 i Xbox 360.

Poslednja instalacije izuzetno popularne franšize do sada je zaradila preko milijardu dolara, a najveći deo te zarade desio se u prva tri dana nakon izlaska igre u prodaju.

Čini se da će GTA V pratiti isti model kao i njegov prethodnik koji je postao dostupan korisnicima PC računara 8 meseci nakon izlaska verzije za konzole.

Od prve najave praktično se znalo da će svi da "polude" za Grand Theft Autom V i tako je i bilo, a ovo “ludilo” potvrdila je i "Ginisova knjiga rekorda".

Organizacija koja pazi na sve koji iskoče iz dosadašanjih okvira potvrdila je da je nova igra iz kultne franšize oborila sedam rekorda.

"Take-Two Interactive", vlasnik "Rockstar Gamesa", objavio je da je igra zaradila 800 miliona dolara tokom prvog dana prodaje i da je dostigla milijardu za samo tri dana.

Svi rekordi Grand Theft Auto V:

- Najbolje prodavana akciono-avanturistička video igra tokom 24h

- Najbolje prodavana video igra tokom 24h

- Najbrže prodavana zabavna "jedinica" koja je dostigla milijardu dolara

- Video igra koja je najbrže stigla do milijardu dolara

- Video Igra koja je najviše zaradila za 24h

- Najveća zarada koju je neki zabavni artikal uspeo da generiše za 24h

- Trejler sa najviše pregleda za akciono-avanturističku igru

"Gejming nije više samo hobi bez neke posebne vrednosti, to je dokazao GTA V, i zaista je uzbudljivo da su izazvali na borbu Holivud i pobedili," rekao je Krejg Glendej, urednik u "Guinness Book of World Records."

"GTA apsolutno zaslužuje da bude prihvaćen i prepoznat kao "ikona modernog vemena" i britanske kulture i drago nam je da je igra ušla u našu knjigu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: