"Klimav" start GTA Online - previše igrača, premalo servera

Kao što je Rockstar predvideo, preveliki broj željnih igrača i ograničeni prostor na serverima onemogućili su pojedine igrače da uživaju u onlajn verziji igre.

Cnet Izvor:

Grand Theft Auto Online, verzija igre koja igračima omogućava da onlajn formiraju svoje bande i izvršavaju nove krađe, ima određenih problema da ugosti sve one željne živih protivnika i saveznika.

Onlajn verzija igre pojavila se na konzolama 1. oktobra i već su se pojavili problemi sa serverima što onima koji poseduju ovu verziju onemogućava igranje.

„Želeo sam da provedem neke vreme u onlajn igri pre posla, ali serveri se nisu složili sa mojim planom“, napisao je jedan korisnik Twittera.

Kreator igre Rockstar upozorio je da bi ovo moglo da se desi. Kompanija je prošle nedelje izjavila da radi sve što je u njenoj moći da kupi i pristupi serverima zato što očekiuje veliki broj osoba koje će želeti da igru igraju onlajn.

Rockstar je očekivao određene probleme sa konekcijom, a čini se da se to i ostvarilo.

GTA Online pojavio se nekoliko nedelja nakon izlaska igre Grand Theft Auto V.

Igra je momentalno postala hit kod igrača i nakon par dana uspela je da zabeleži rekordnu zaradu.

Rockstar je takođe izjavio da će redovno obaveštavati igrače o progresu onlajn verzije igre putem svojih Facebook i Twitter naloga.

S obzirom da je prodato preko 16 miliona kopija igre, vrlo lako se može desiti da onlajn verzija igre na početku doživi istu sudbinu onlajn verzija igara kao što su SimCity, Diablo III i Guild Wars 2 koje su takođe na samom startu imale problema sa serverima koji su neko vreme bili nedostupni velikom broju igrača.

Počelo "ludilo" zvano GTA V

Gejming

UnDungeon – obećavajući pixelart RPG na Kickstarteru

Iako je Kickstarter dosta puta umeo da razočara gejmere mačkom u džaku, i dalje vole da po njemu love dobre i kvalitetne ideje za koje misle da ih vredi podržati i dati autorima vetar u leđa. Ovih dana Play! Zineu je za oko zapao akcioni RPG, rađen u pixel art stilu – UnDungeon.

Gejming sreda 18.01. 19:25 Komentara: 0

Otkazan Titanfall: Frontline

Nije prošlo ni punih 5 meseci od kada je najavljena, igra Titanfall: Frontline je već stigla da doživi neslavan kraj u vidu otkazivanja daljeg rada na njoj. Ukoliko niste upućeni o čemu pričamo, u pitanju je kartična igra smeštena u okviru Titanfall franšize.

Gejming ponedeljak 16.01. 22:20 Komentara: 0
strana 1 od 200 idi na stranu