"Klimav" start GTA Online - previše igrača, premalo servera

Kao što je Rockstar predvideo, preveliki broj željnih igrača i ograničeni prostor na serverima onemogućili su pojedine igrače da uživaju u onlajn verziji igre.

Cnet Izvor:

Grand Theft Auto Online, verzija igre koja igračima omogućava da onlajn formiraju svoje bande i izvršavaju nove krađe, ima određenih problema da ugosti sve one željne živih protivnika i saveznika.

Onlajn verzija igre pojavila se na konzolama 1. oktobra i već su se pojavili problemi sa serverima što onima koji poseduju ovu verziju onemogućava igranje.

„Želeo sam da provedem neke vreme u onlajn igri pre posla, ali serveri se nisu složili sa mojim planom“, napisao je jedan korisnik Twittera.

Kreator igre Rockstar upozorio je da bi ovo moglo da se desi. Kompanija je prošle nedelje izjavila da radi sve što je u njenoj moći da kupi i pristupi serverima zato što očekiuje veliki broj osoba koje će želeti da igru igraju onlajn.

Rockstar je očekivao određene probleme sa konekcijom, a čini se da se to i ostvarilo.

GTA Online pojavio se nekoliko nedelja nakon izlaska igre Grand Theft Auto V.

Igra je momentalno postala hit kod igrača i nakon par dana uspela je da zabeleži rekordnu zaradu.

Rockstar je takođe izjavio da će redovno obaveštavati igrače o progresu onlajn verzije igre putem svojih Facebook i Twitter naloga.

S obzirom da je prodato preko 16 miliona kopija igre, vrlo lako se može desiti da onlajn verzija igre na početku doživi istu sudbinu onlajn verzija igara kao što su SimCity, Diablo III i Guild Wars 2 koje su takođe na samom startu imale problema sa serverima koji su neko vreme bili nedostupni velikom broju igrača.

Počelo "ludilo" zvano GTA V

Gejming

Review: Horizon Zero Dawn

Zemlja. Godina nepoznata. Budućnost koja je pred nama nije ni malo ružičasta. Čovečanstvo je opstalo, ali lišeno svih blagodeti koje je imalo. Bez struje, sa pristupom najosnovnijim resursima, naoružani snažnim porivom za opstanak, ljudi se svakodnevno bore za napredak i boljitak u svojim životima. Organizovani su u plemena, sa jasno definisanom hijerarhijom.

Gejming ponedeljak 20.02. 14:15 Komentara: 2

Review: Realpolitiks

Nije lako doći u svet grand strategija posle tolikih godina indoktrinacije fanova od strane Paradoxa. I opet sada, kada imamo u rukama Realpolitiks iz studija Jujubee, je teško sagledati igru bez tog prokletog Paradoxa i hiljada sati zabave koje nam je pružio, koji nam se nadvijaju preko ramena i upiru prstom u ekran, sugerišući “Ali to je trebalo rešiti na taj i taj način!“

Gejming subota 18.02. 14:04 Komentara: 1

Review: Detention

Teško je uraditi dve stvari kada je u pitanju ova igra. Teško je naći joj neke mane kako bi tekst bio manje jednodimenzionalan, i još teže je napisati recenziju, a da se pritom ne otkrije previše detalja i tako se igračima možda uništi ovo sjajno iskustvo koje prosto moraju da prožive sami.

Gejming petak 17.02. 19:35 Komentara: 2
strana 1 od 210 idi na stranu