Hakerski „masakar“ u gradovima WoW-a

Masakri sa hiljadama „mrtvih“ potresli su World of Warcraft proteklog vikenda. Najveći gradovi virutelnog sveta bili su preplavljeni leševima i kosturima – a za sve su bili krivi hakeri.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2012.

14:30

Default images

Oni su pronašli „rupu u sistemu“ i vodeći likove prvog nivoa su samo jednim klikom nekoliko sati „ubijali“ sve živo u najvećim gradovima virtuelnog sveta.

Snimci „masovnih ubistava“ u Ogrimaru, Stormvindu i drugim velikim centrima u WoW svetu objavljeni su na svim većim forumima i igračkim sajtovima, a Blizzard je ekspresno reagovao „zakrpom“ i ispravio grešku.

„Nekoliko naših servera bilo je pogođeno zloupotrebom u igri, koja je rezultirala smrću likova koje vode i igrača i kompjuterski kontrolisanih karaktera u nekim od najvećih gradova. Ispravili smo grešku, i to se više neće ponavljati. Sada bezbedno možete nastaviti vašu avanturu“, naveli su iz kompanije i poručili da se „najozbiljnije bave incidentom i preduzimaju određene korake zbog svega“.

Naravno, usledila je zabrana pristupa igri odgovornim za „masovna ubistva“, koji su se ubrzo i sami oglasili pravdajući svoj čin.

„U pitanju je malo hakovanje. Nismo napravili nikakvu trajnu štetu, nekima se sve to svidelo, imali su novu temu za razgovor i nove snimke uz koje se mogu smejati. Nekima se sve ovo i nije svidelo, ali bi oni pre trebalo da se žale Blizzardu što zakrpa nije ranije napravljena (tužno je što je sve trajalo satima)“, poručili su hakeri.

Oni su dodali i da igru ne uništavaju ovakve „bezazlene stvari“ već kineske kompanije za „farmovanje“ koje ruše igračku ekonomiju veštačkim upumpavanjem virtuelnih resursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: