"Zabranite deci GTA ili zovemo policiju"

Roditelje, koji svojoj deci dozvole da igraju video igre namenjene osobama iznad 18 godina starosti, nastavno osoblje pojedinih škola u Velikoj Britaniji ubuduće će prijavljivati policiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

12:40

Default images

U pismu obaveštenja poslatom svim roditeljima, grupa “The Nantwich Education Partnership -koju čine nastavnici 16 britanskih škola - tvrdi da igranje takvih igara vodi “ranom seksualizovanom ponašanju dece”, i “čine decu podložnom kasnijem seksualnom iskorišćavanju i ekstremnom nasilju”,

Kolektiv je igre “Call of Duty”, “Dogs of War” i “Grand Theft Auto” istakao kao najproblematičnije.

Deca takođe ne bi trebalo da imaju naloge na društvenim mrežama poput Facebooka ili koriste brojne sajtove, medije i aplikacije za međusobnu interakciju (poput WhatsApp) jer nisu namenjeni njihovom uzrastu, glasio je sadržaj pisma.

Deca bi trebalo da koriste samo one društvene mreže i igraju samo one igre koje su namenjene njihovom uzrastu, navodi se.

Meri Henesi Džouns, direktorka jedne od škola, izjavila je da nije očekivala pobunu roditelja.

“Pokušavamo da pomognemo roditeljima da sačuvaju bezbednost svoje dece koliko god je to moguće u današnjoj digitalnoj eri. Dete vrlo lako može da završi na pogrešnom mestu, pa smatramo da bi bilo korisno pružiti roditeljima jasne instrukcije”, izjavila je Džouns.

Foto: FireFishMike/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: