Google povukao sve kopije Swing Coptersa

Fanovi čuvene zarazne igre Flappy Bird sasvim sigurno su bili uzbuđeni izlaskom njenog nastavka, i najverovatnije ih je sačekala jedna od mnogih kopija ove igre na Play Storeu dok su pokušavali da dođu do originalnog naslova.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Petak, 22.08.2014.

20:50

Default images

Na svu sreću, Google je rešio da stvari uzme u svoje ruke. Kompanija je obrisala sve klonove ove igre sa Play Storea.

Ovaj potez predstavlja dobre vesti za .Gears, studio koji stoji iza ove igre, zato što je ova čistka povećala broj preuzimanja originalnog naslova.

Pre nego što je Google odreagovao, oficijelna igra nalazila se na 63. mestu prilikom pretrage termina „Swing Copters“ – ne baš sjajan početak za tako iščekivanu igricu.

Igrica je do sada preuzeta između 10.000 i 50.000 puta, što su prilično dobre vesti za Donga Ngujena, developera koji stoji iza igre Flappy Bird i njenog nastavka.

Ovo nije retkost na Play Storeu usled njegove otvorenosti. Poređenja radi, kada je igrica Swing Copters objavljen na iOS prodavnici aplikacija istog dana, vrlo brzo je stigla među top 50 najpopularnijih naslova, dok na Play Storeu nije bila ni među prvih 300.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: