Rusija želi da zabrani FIFA 17 zbog homoseksualnosti

Electronic Arts će možda morati da povuče svoju popularnu fudbalsku simulaciju iz Rusije zbog male promocije jednakosti koju su nedavno napravili, a pod tim ne mislimo na beskonačno urnebesne glitcheve koji postoje u ovim igrama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

21:15

Rusija želi da zabrani FIFA 17 zbog homoseksualnosti

Naime, kako bi podržali Rainbow Laces kampanju za inkluzivnost svih osoba i opredeljenja u fudbal (koju između ostalog podržava i Premier liga), EA Sports su u igru dodali dres duginih boja kao besplatni dodatak za FIFA Ultimate Team koji igrači opciono mogu da preuzmu. To je pokrenulo lavinu u Rusiji, naročito kada je član parlamenta Valeri Raškin izjavio kako igra koja nosi oznaku da mogu svi da je igraju (3+) i samim tim je ”family-friendly” mora da bude istražena od strane federalnog komiteta za informacione tehnologije.

U Rusiji postoji zakon, donet 2013. godine, koji brani homoseksualnu propagandu i uopšteno predstavljanje iste u pozitivnom svetlu u medijima zbog lošeg uticaja na dečije zdravlje i razvoj. Rašikin je zbog toga tražio da se u igri za rusko tržište uvedu promene ili samog koda kako se ne bi prikazivali sporni dresovi, ili da se promeni klasifikacija igre. Ukoliko EA odbije da se povinuje tim zahtevima, FIFA 17 će biti zabranjena na celoj teritoriji Ruske federacije. Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: