U petak počinje Games.con!

Prvi Games.con festival – veliki i dugo očekivani praznik za gejmere, jutjubere, kosplejere i sve ostale ljubitelje modernih vidova zabave počinje u petak, a B92. net je svojim najbržim čitaocima podelio 20 karata.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2016.

15:30

U petak počinje Games.con!

Od 25. do 27. novembra u Hali 2 Beogradskog sajma, Games.con će okupiti i suočiti najbolje domaće predstavnike u esportsu, kao i sve one željne dokazivanja koji bi da se u njihovom društvu nađu.

Snagu će odmeravati u trenutno najpopularnijim kompjuterskim igrama kao što su League of Legends, DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone i naravno World of Tanks, koji je u našoj zemlji naišao na zavidan broj obožavalaca.

Za one koji pored tastature i miša preferiraju kontrolere biće prilike da pokažu svoje umeće u PlayStation 4 turnirima, takođe u najzastupljenijim naslovima – PES 2016, FIFA 2016, NBA 2k16, Mortal Kombat i Tekken. Poseban akcenat u domaćoj sferi kompjuterske zabave biće stavljen na naše najpopularnije zvezde YouTube-a čije doživljaje u svetu kompjuterskih igara prate stotine hiljada obožavalaca. I oni će, shodno reputaciji, morati da međusobno odmere snage u nekoj od disciplina.

Svoja borilišta imaće i ljubitelji društvenih i kartaških igara, kao i generali minijaturnih metalnih armija iz Warhammer univerzuma. Od večno stresnih Monopola i "Rizika" do spektakularnih duela u Magic: The Gathering i Yu Gi Oh!, takmičari će svima pokazati zašto takozvane tabletop zanimacije u svetu zavređuju podjednaku pažnju kao i njihovi on-line potomci.

Osim programa na glavnoj bini i gejming stejdžu i KlanRuR, partner B92.net/esports platforme, organizuje niz turnira na svojoj RUR areni i to u igrama CS GO, DOTA 2, FIFA 16, FIFA 17, Overwatch, Rocket League, Street Fighter V, Mortal Kombat XL, Tekken Tag 2, Warthunder, Warcraft 3, Paladins, Heroes of the Storm!

RUR će na svom štandu organizovati tokom celog trajanja sajma i program sa retro konzolama, face paintom, VR i tradicionalno Guitar Hero.

I B92.net/esports će imati svoj štand na kome ćete moći da se informišete o svim satnicama i rezultatima turnira, ali i da se malo odmorite i poigrate.

Games.con će konačno pružiti „glavni štab“ domaćoj gejming sceni koja je u poslednjih nekoliko godina pokazala izuzetal potencijal na najvećim evropskim i svetskim turnirima, ali kao što gejmeri i sami znaju, za najbolje rezultate igra mora da se podigne na najviši nivo – levelovati se mora!

Vidimo se tamo!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: