HARDWARE: Logitech Pro Gaming Mouse

Poslednje generacije Logitech miševa su naravno bile jako dobre ali su malo krenuli previše u komplikovanje i pravljenje složenih uređaja sa puno dugmića. Očigledno su i drugi igrači „starijeg kova“ to primetili i tražili da se u ponudu vrati jednostavan a opet efektan miš i sada smo dobili miš koji ima čak i jednostavan naziv – Pro Gaming Mouse.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 16.11.2016.

12:45

HARDWARE: Logitech Pro Gaming Mouse

Uređaj

Sama kutija uređaja je takođe nešto svedenija od ranijih izdanja, nećete videti vrata koja se otvaraju da bi prikazala miša unutra ili druge nekad malo i preterane dodatke, sve je jednostavno i svedeno, samo sa strane piše „PRO“. Unutra takođe nema nikakvog bogatog pakovanja, tu je sam miš, kratko uputstvo i to je to, za dodatni softver se obratite sajtu proizvođača, sasvim dovoljno po našem mišljenju.

Miš je simetričnog oblika tako da ga mogu koristiti i levoruki korisnici, ali to treba imati u vidu jer se jedina dva dodatna tastera nalaze na položaju koji bi došao ispod palca desne ruke, dakle ipak nije potpuno simetričan. I ovde se pokazuje sva jednostavnost i praktičnost – ima dva standardna dugmeta, točkić, dugme za promenu DPI pored toga i sa strane dva tanka dugmeta i to je sve, nikakvih preterivanja nema. Praktično podseća na stare dobre MX modele od pre desetak godina i to nam se jako sviđa. U ruci leži dobro i deluje jako robustno, ostavlja utisak da će verno služiti bar celu jednu deceniju što je opet veliki plus. Točkić je nešto našta retko obraćamo pažnju ali u ovom slučaju baš nekako iskače po praktičnosti s obzirom da je širi nego na većini drugih miševa i presvučen dobro teksturisanom gumom. Teško je opisati osećaj prilikom korišćenja osim da jednostavno – taman kako treba! Inače i cela površina miša je neka varijante kombinacije plastike i gume i jako dobro prijanja za dlan bez znojenja i sl, zaista nekako odiše jednostavnošću i kvalitetom. Naravno nijedan bolji miš ovih dana ne može da postoji bez obaveznog RGB osvetljenja pa sve to možete podesiti iz softvera i hiljadama i milionima različitih boja i kombinacija ali je meni uvek nekako najlakše da stavim neku jednostavnu varijantu.

Ono našta treba da obrate pažnju korisnici sa malo većim šakama jeste da im slučajno miš ne bude premali. Većina ljudi neće imati taj problem ali kao i u svakom drugom slučaju uvek je dobro ako možete prvo da proverite da li vam odgovara oblik miša. Logitech Pro je najstandardnijeg mogućeg oblika ali ako imate ruku „kao drvoseča“ a volite claw grip to može biti malo problem. Još jedna lepa stavka je i kabl končanog tipa koji je nekako i debeo u odnosu na druge modele pa odaje utisak dugotrajnosti, tj da ne može baš tako lako da se ošteti ili pokida.

Na sve ovo treba dodati i da je miš dosta lagan a Logitech ga je namenio profesionalcima pa se hvali da ga je i dodatno ojačao. Oni čak navode da su klizači testirani na 250 pređenih kilometara a levo i desno dugme na preko 20 miliona klikova! Naravno nije postojala teoretska šansa da mi u kratkom vremenu to proverimo jer prema podacima Logitecha to je količina upotrebe koja je potrebna profesionalnom eSportisti da igra dve godine svaki dan po 10 sati! Dakle oni tvrde da će ovaj miš trajati jako dugo a mi na osnovu kratkog druženja s njim samo možemo da konstatujemo da nama deluje da zaista jeste izdržljiv.

Performanse

Logitech Pro Gaming mouse je opremljen optičkim senzorom pod nazivom PMW3366 koji nudi apsolutnu preciznost do u piksel i apsolutno odsustvo bilo kakve akceleracije, filtriranja ili omekšavanja pokreta. Naravno sve to se može i podesiti u Logitech softveru gde s mogu podesiti i podeoci u kojima se menja DPI a to je u ovom slučaju i više nego respektabilnih od 200 do 12.000 DPI. Dobra stvar je i što miš na sebi nosi podatke o tome kako ste setovali DPI i dovoljno je da ga ubodete u bilo koji računar i on će svoje parametre primeniti, počev od DPI podeoka, rasporeda tastera, pa sve do lično podešenog osvetljenja, odlična stvar ako često nosite miš u igraonicu ili kod drugara.

Zaključak

Logitech Pro Gaming mouse je uređaj kakav ja lično najviše volim – jednostavan, bez mnogo šminke i izdržljiv. Nisam baš eSports profesionalac i ne verujem da ću ikada postati ali računam da bi mi jako dobro legao i za sve igre koje ja igram. S druge strane ovaj miš nije baš jeftin sa cenom od u $69 u inostranstvu prelazi segment najjednostavnijih gaming miševa ali opet mislim da je vredan svake pare.

Izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: