Nintendo otkrio svoju tajnu - Nintendo Switch

Nintendo je konačno predstavio svoju novu igračku konzolu, koja se dugo krila iza kodnog imena NX - zvanično ime je Nintendo Switch i stiže u martu 2017. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

16:33

Nintendo otkrio svoju tajnu - Nintendo Switch

Kako se i spekulisalo, u pitanju je konzola koja predstavlja hibrid između prenosive platforme, nalik na DS liniju, i kućnog uređaja preko kog možete da uživate u video igrama ispred svog televizora.

Ono što čini srž ideje Switcha jeste prilično hrabra i rizična odluka kompanije da uređaj bude rasklopiv i da pokuša da objedini dva tržišta.

Nakon međukoraka koji je predstavljao neuspešni Wii U, Nintendo se odvažio i na "popravni" izašao iskoristivši i ukrstivši sva svoja iskustva (ali i tuđa, kao što je npr. Nvidia Shield) u Switch.

Uređaj se sastoji iz tri osnovna dela - prenosivog "mozga" sa ekranom, koji najviše podseća na tablet, dva mala kontrolera i kućnog postolja koje predstavlja i punjač, ali i koje kompletira kućnu konzolu jer sadrži portove za povezivanje sa TV-om i ozvučenjem.

Kontroleri mogu da se fizički "zakače" za ekran, kada korisnik dobija prenosnu konzolu najviše nalik Sony VITA platformi, mogu da se koriste i kao odvojeni bežični uređaji (pogodno za igru više igrača "u prirodi" ili za gejming kada imate sto ispred sebe), a postoji i poseban deo koji se koristi za kućnu opciju, pomoću koga se kontroleri sklapaju u jedan "normalan" gejmped, nalik onima sa PlayStationa i XBoxa.

Deo uređaja na kome se nalazi ekran je mozak cele mašine i u "kućnoj varijanti" se on ubacuje u posebno kućište koje služi i kao punjač i kao konzola.

Takođe, na videu se vide i "pravi" kontroleri koji će verovatno biti prodavani posebno.

Zasad nije poznato kakav hardver se krije u Switchu, ali je u najavi prikazan Skyrim, što obećava nešto jače karakteristike nego što smo navikli od ranijih N konzola.

Takođe, kako deluje da se srce konzole nalazi u delu sa ekranom, oni koji žele da Switch koriste kao prenosnu konzolu verovatno će u rukama imati dosad najmoćniju mašinu namenjenu za tu svrhu.

Inače, u videu su prikazani i delići nove Zelde, ali i novog Mario Karta, a u narednim nedeljama se očekuje i predstavljanje drugih ekskluzivnih naslova.

Nintendo nije otkrio ni cenu uređaja, ali se procenjuje da će on u SAD koštati između 300 i 350 dolara.

Šta vi mislite, da li Nintendo u rukama ima hit kao u slučaju Wii konzole?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: