3D štampanjem napravili repliku BFG iz DOOM-a

BFG iliti Big Fragging Gun je jedno od najčuvenijih oružja iz pucačina DOOM i Quake. U pitanju je ogromna plazma puška sa velikom ubojitom snagom koja se prvi put pojavilia u beti prvog DOOM-a, a ima je i u poslednjoj DOOM igri, koju smo igrali ovog proleća, i koja nas je oduševila vraćanjem korenima klasičnih pucačina.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

14:52

3D štampanjem napravili repliku BFG iz DOOM-a
Foto: YouTube Screenshot

Kompanija MyMiniFactory je uz pomoć podataka koje su prikupili na internetu, ali i pre svega zahvaljujući pomoći od strane Bethesda studija, koji su im ustupili sve potrebne 3d modele i asete iz igre, uradila jedan veoma ambiciozan projekat pravljenja kopije u autentičnoj (1:1) veličini uz pomoć 3d štampača.

Kao što i vidimo u snimku ispod, pravljenje ove “makete” je zahtevalo veliki broj odštampanih delova i precizno planiranje, ali je krajnji rezultat zaista impresivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: