Igra Dear Esther dobija pozorišnu adaptaciju

Indie igra Dear Esther pokrenula je talas takozvanih ”hodalica”, a sledeći korak je još odvažniji – daske koje život znače.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2016.

13:49

Igra Dear Esther dobija pozorišnu adaptaciju
Foto: YouTube Screenshot

Naime, studio The Chinese Room je objavio da je uveliko u pripremi adaptacije igre za pozorište u vidu predstave.

Na ovom poduhvatu pomaže im kompozitorka i dobitnica BAFTA nagrade Džesika Kari i narator Olived Dimzdejl (nominovan za BAFTA nagradu). Za potrebe predstave će biti korišćena konzolna verzija igre, The Landmark Edition, koja je od ove nedelje u prodaji. Na platno će biti projektovana slika dok će igra biti igrana uživo pred publikom sa Dimzdejlovom naracijom i živim izvođenjem muzike.

Ukoliko budete poželeli da vidite kako Dear Esther izgleda kao predstava, moraćete da skoknete do Londona jer će se ista održati tamo 14. oktobra u Milton Court Concert Hall, a ovo zadovoljstvo će koštati oko 23 funte. Izvor: Play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: