Sve Microsoftove igre na Scorpio konzoli biće u 4K

Novi konzolni rat se zahuktava, a ovoga puta će se bitka voditi oko rezolucija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2016.

11:46

Sve Microsoftove igre na Scorpio konzoli biće u 4K
Foto: YouTube Screenshot

Posle Sony-jeve najave Playstation 4 Pro konzole kao 4K gaming uređaja, a zatim objave vesti da neće baš sve igre imati tu rezoluciju, Microsoft je krenuo u ofanzivu.

Po njihovim tvrdnjama, svaka igra koju budu pravili za Scorpio (još neotkrivenu moćnu Xbox konzolu) će nativno raditi u 4K rezoluciji. Ovaj uređaj je Microsoft najavio kao premium konzolu, nešto što neće biti zamena za postojeće Xbox One konzole i što će proizvoditi ”bez kompromisa po pitanju cene i performansi”. Da, očekujemo da bude dosta skuplja od ostalih konzola, naročito jer je potrebno izdvojiti dosta novca za PC koji može da pruži stabilne performanse u 4K rezoluciji i da pritom grafika u igrama bude postavljena na visoka podešavanja.

Scorpio još uvek nema najavljen datum izlaska sem da bi trebalo da se pojavi tokom 2017. godine. U međuvremenu će se pojaviti PS4 Pro pa će biti zanimljivo kako će konkurencija međusobno uticati na cene i ponudu. Izvor: Play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: