Prva igra koja neće podržavati 4K rezoluciju na PS4 Pro

Nedavno najavljena Playstation 4 Pro konzola će kasnije ove godine doneti 4K gaming u dnevne sobe, ali se čini da ta tehnologija neće baš biti prihvaćena.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 09.09.2016.

16:15

Prva igra koja neće podržavati 4K rezoluciju na PS4 Pro
Foto: Screenshot

Studio Guerilla Games je među prvima najavio da njihova igra Horizon Zero Dawn neće raditi u 4K rezoluciji, čak i ako je pokrenete na novoj konzoli. Kako je naveo ovaj studio, PS4 Pro neće moći igru da nativno zavrti u toj rezoluciji, ali obećavaju da će zato grafika u igri biti ”kao da je igramo u 4K”, šta god to značilo.

Naughty Dog studio se na to nadovezao, skrećući pažnju na multiplayer stranu igara. Njihov fokus je na tome da igrači na Pro konzoli nemaju nikakvu prednost u multiplayeru po pitanju performansi u odnosu na ostale PS4 igrače. Dakle, ako igra bude zaključana na 30fps na PS4 Slim, isto tako će raditi i na Pro modelu.

Potencijalni kupci konzole su već počeli da diskutuju o tome ima li uopšte poentu onda nabavljati PS4 Pro. Ako igre neće dobiti bolje performanse ili neće raditi u 4K rezoluciji, izdvajanje 400 evra za novi hardver je besmisleno. A ne zaboravimo i nedostatak podrške za puštanje UHD Blu-ray filmova, nešto što već sada postoji na jeftinijem Xbox One S.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: