Acer izbacuje laptop sa zakrivljenim ekranom od 21″

U eri koja forsira sve tanje i lakše laptop uređaje neko u Aceru je verovatno rekao “Dosta je više!” i posle toga je uspeo da ubedi svoje nadređene da je tržištu potreban laptop sa ogromnim zakrivljenim ekranom od 21″. I tako se rodio novi Predator 21 X model. Ovo “čudo” se zapravo nalazi sa suprotne strane od ultrabook uređaja koji bi predstavljali odlični zalogaj za moćnog Predatora.

Tehnopolis

Izvor: klanrur.rs

Petak, 02.09.2016.

21:45

Acer izbacuje laptop sa zakrivljenim ekranom od 21″
Foto: Screenshot

Acer posmatra celu stvar iz ugla da na tržištu ne postoji ni jedan laptop sa zakrivljenim displejom, a oni bi trebalo da su deluju mnogo impresivnije od standardnih flat ekrana. Ali ovaj efekat je umanjen na ekranima sa manjim dimenzijama od 13 i 15 inča. Ništa ne brinite zato što je u Predatora “ugrađen” veliki ekran od 21 inča.

Displej se sastoji od IPS panela sa 2.200R zakrivljenjem i može da potera maksimalnu rezoluciju od 2560×1080. Pored ovoga postoji i G-Sync podrška sa integrisanom Tobii tehnologijom praćenja oka.

U ovu mašinu je ugrađen Core i7 procesor sedme generacije(Kaby Lake) koji sarađuje sa 64GB DDR-2400 memorije. U ovom uređaju se nalaze i dve GeForce GTX 1080 grafičke kartice i to u SLI režimu rada kao i do 4TB SSD skladišnog prostora sa RAID-0 podrškom. Sa prednje strane se nalazi HD web kamera a sa donje mehanička tastatura sa Cherry MX dugmićima i RGB osvetljenjem i number padom koji može da postane i touchpad. A za zvuk je zadužen 4.2 audio sistem (4 zvučnika i 2 subwoofera).

U Predatora je ugrađeno dosta high-end komponenti koji mogu da proizvedu veliku količinu toplote, mada se mora priznati da ova mašina i nije baš toliko tanka. Njene dimenzije iznose 568 x 314.5 x 83.25mm (WxDxH), pa se može zaključiti da ima dosta mesta za sve navedene komponente + 5 ventilatora od kojih su tri AeroBlade metalni ventiralori.

Ne postoje specifikacije o trajanju baterije, ali sudeći po jačini konfiguracije najbolje ju je parkirati pored nekog stalnog izvora napajanja.

Težina iznosi čitavih 8kg i zahteva dva izvora napajanja. Još uvek ne postoji zvanična cena uređaja a očekuje se da će se pojaviti početkom sledeće godine. Aceru se verovatno i ne žuri jer teško da bi ovaj model u međuvremenu mogao da dobije konkurenciju. Izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: