Glumica Lindzi Lohan izgubila tužbu protiv autora GTA serijala

Još 2014. godine, Lindzi Lohan je podnela tužbu protiv studija Rockstar da su dizajnirali Lejsi Džonas (na slici) u GTA V na osnovu njenog lika, a bez dozvole ove glumice.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Petak, 02.09.2016.

19:25

Glumica Lindzi Lohan izgubila tužbu protiv autora GTA serijala

Iste godine je i Karen Gravano podnela sličnu tužbu, tvrdeći da je lik Andree Botino zasnovan na njenom životu i sličnostima.

Oba slučaja su posle dve godine odbačena od strane vrhovnog suda u Njujorku jer tuženi (Rockstar) nije koristio prava imena, portret ili slike.

Lohanine tvrdnje da je lik u igri zapravo ona su zato neosnovane, jer Rockstar nije nigde naglašavao da je Lejsi zasnovana na liku poznate glumice niti je ista bila na ikakav način povezana sa igrom (kao model, na primer).

Sud je naveo da video igre ne spadaju pod tradicionalni marketing jer, zbog svojih virtuelnih svetova na koje utiču igrači, spadaju pod delo fikcije i/ili satire čime su zaštićene Prvim amandmanom, odnosno slobodom govora.

Takođe je odbačena tvrdnja da je lik Lindzi Lohan korišćen u promotivne svrhe igre jer lik na slici nije ona, već avatar u igri za koji Lohan tvrdi da liči na nju.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: