Genijalan izum ili potpuni promašaj? Ventilatori za ispod pazuha

Dok se u poslednjih nekoliko dana Srbija suočava sa velikim osveženjem, neće proći mnogo pre nego što ljudi ponovo budu počeli da se žale na nesnosne vrućine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2016.

12:40

Genijalan izum ili potpuni promašaj? Ventilatori za ispod pazuha

Dok većini prija sunčanje na Adi i pijuckanje limunade u hladu neke bašte, teško da bilo ko voli vožnju gradskim prevozom u trenutku najvećih vrućina – znoj koji se sliva niz telo jedan je od najgorih osećaja na svetu.

Zaposlenima u japanskoj kompaniji Tanko isuviše je dobro poznat ovaj problem, tako da su smislili repenje za ovaj problem – vantilatore za pazuhe.

Reč je o uređaju koji se kači na rubove rukava i omogućava cirkulisanje vazduha oko pazuha. Oni koji nose odeću dugih rukava mogu da zakače ventilatore na kragnu košulje ili čak unutrašnji deo pantalona kako bi rashladili međunožje.

Uređaj koristi dve AAA baterije, koje obezbeđuju između 5 i 9 sati hlađenja, u zavisnosti od tri brzine na koje je moguće podesiti ventilatore. Takođe je moguće napajati ga energijom putem USB konektora.

Jedino što nije poznato jeste količina buke koju ovo pomagalo proizvodi.

Cena jednog para neobičnih ventilatora iznosi 3800 jena, odnosno oko 3985 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: