Hrvatski pametni sat “planuo” za samo mesec dana

Hrvatska kompanija Hangar 18 prodala je 1.000 komada svog prvog pametnog sata, "Noaline smartwatch", za samo mesec dana od njegovog lansiranja na tržište.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

15:25

Default images
Foto: hangar18.hr

"Prodaja je krenula pre mesec dana a trenutni pokazatelji su izuzetno dobri sa prodatih hiljadu ‘Noaline smartwatcha’. Tokom letnjih meseci očekujemo pojačanu prodaju tog proizvoda", kaže član uprave Hangara 18, Zoran Bogdanović, prenosi portal Poslovni.

"Noaline smartwatch" ima OLED ekran, prikaz dolaznih poziva, podsetnik vibracijom, praćenje vežbanja i spavanja, barkod skeniranje i praćenje unosa kalorija, otporan je na vodu, a radi ne samo s "H18 Noa" mobilnim telefonima već i s iPhone i Samsung modelima.

Kompanija Hangar 18 je, zahvaljujući vlastitim brendovima mobilnih telefona i tableta, kao i otvaranjem sedam prodajnih mesta, i dodatnih 250 putem partnera, lani udvostručila prihod na 50 miliona kuna (6,6 miliona evra).

Neto dobit firme se utrostručila na tri miliona kuna, a zahvaljujući uspehu Hangar je udvostručio broj zaposlenih na 50.

Bogdanović navodi da im je u ostvarenju ovih poslovnih rezultata značajno pomogla prodaja mobilnog telefona "H18 Noa", za koje smatra da su među najprodavanijim na hrvatskom tržištu.

"U 2014. prodali smo 60 hiljada 'H18 Noa' pametnih telefona, pa verujem da smo lideri u svom segmentu tržišta s udelom od šest do sedam odsto, s obzirom na to da je lani u Hrvatskoj ukupno prodato oko milion pametnih mobilnih telefona", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: