Muškarac kažnjen zbog korišćenja pametnog sata tokom vožnje

Džefri Mejsin iz Kvebeka u Kanadi prva je osoba na svetu koja je kažnjena zbog upotrebe novog gedžeta. Koriscenje pametnih satova tokom voznje tretira se isto kao upotreba mobilnih telefona.

Tehnopolis

Izvor: Telegraph

Ponedeljak, 01.06.2015.

11:30

Default images
Foto: Thinkstock

Mejsin je bio prinuđen da plati 120 dolara kazne nakon što je policajac primetio da menja pesmu koju je slušao putem svog iPhonea.

“Moj iPhone povezan je sa audio sistemom u automobilu i na taj način sam puštao muziku. Kada mi je policajac prišao, bio sam veoma zbunjen”, izjavio je Mejsin.

Muškarac je osluđen na osnovu kršenja člana 439.1 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, gde se navodi da “nijedna osoba tokom upravljanja drumskim vozilom ne sme da koristi uređaje koji se drže rukama, uključujući i sve one koji imaju funkciju telefona”.

Međutim, Mejsin planira da uloži žalbu.

“Nije kao da njime mogu mnogo da rukujem. To je samo sat, na mom zglobu je. Mada, sve je diskutabilno... Mislim da je glavni problem u tome što ova sprava spada u “sivu zonu”. Ali svakako smatram da treba skrenuti pažnju na ovo pitanje i razgovarati o ovoj temi”, kaže Mejsin.

Ovo nije prvi put da nosivi gedžet dovede vozača u nepriliku. U oktobru 2013. godine zbog nošenja Google naočara jednom muškarcu je napisana kazna od 162 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: