LG i Samsung telefoni nove generacije dolaze sa skenerom oka

Tokom poslednjih nekoliko godina tehnologija skeniranja otiska prsta na pametnim telefonima postala je mejnstrim, ali u godinama koje dolaze ovu tehnologiju mogla bi da zameni tehnologija skeniranja zenice oka.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Subota, 20.06.2015.

18:45

Default images
Foto: Thinkstock

Prema najnovijim glasinama koje dolaze iz Južne Koreje, Samsung i LG će tokom 2016. godine predstaviti flagship telefone sa tehnologijom skeniranja zenice oka koja će se koristiti kao metod provere identiteta.

Za ovu tehnologiju mnogi su već čuli, a nedavno se pojavio i prvi komercijalni pametni telefon u koji je integrisana - Fujitsu Arrows NX F-04G.

Za sada nije poznato koliko je tehnologija skeniranja oka efektivna i efikasna na telefonima, tako da se ne zna ni koliko će vremena proći pre nego što bude prihvaćena.

Prema sadašnjim izveštajima, skeniranje oka je preciznija tehnologija od skeniranja prsta, ali će njeno prihvatanje u velikoj meri zavisiti od toga da li oogućava bržu proveru identiteta od one koju nudi skeniranje otiska prsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: