QuickCircle futrola za LG G3

Pre nekoliko nedelja imali smo priliku da se bolje upoznamo za novim najboljim modelom iz LG-jeve ponude. U međuvremenu smo dobili i jedan do najzanimljivijih dodataka za LG G3.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 14.11.2014.

12:09

Default images

LG je rešio da izađe u susret svima koji svoj G3 žele da zaštite i ponudi svoje viđenje kako bi futrola za telefon trebalo da izgleda. Prednost koju LG u odnosu na druge proizvođače ima je očigledna, a prilika se, naravno nije propustila.

QuickCircle futrola koristi pametan i logičan hardverski trik, umesto da G3 stavite u nju, pozadinski deo futrole ujedno je i pozadinski deo telefona. Dakle, ako hoćete da koristite QuickCircle futrolu, potrebno je ukloniti pozadinski poklopac telefona i umesto njega namontorati futrolu. Tako dobijate telefon koji praktično ima prikačen prednji deo futrole za sebe, što omogućava manju masu i debljinu svega toga zajedno.
Foto: B92
Futrola je prilično kvalitetno napravljena, pozadina je teksturisana, za razliku od pozadine telefona bez futrole, što dodatno olakšava korišćenje. Nakon nekoliko nedelja intenzivnog korišćenja futrola i dalje izgleda dobro, nema znakova habanja ili primetnih oštećenja.

Pored hardverske integracije, QuickCircle futrola komunicira sa operativnim sistemom, odnosno verzijom Androidovog interfejsa koju je LG smislio i isporučio uz G3. Komunikacija je neophodna jer ova futrola nije samo obična futrola, krug u gornjem prednjem delu omogućava pristup ekranu i kada je poklopac preko njega.

Otključavanje dela ekrana kom se može prići kroz futrolu dešava se kao i kada je uređaj potpuno dostupan. Mogućnost koju G3 ima za buđenje dvostrukim tapom na ekran dostupna je u ovde, pa je to sve što je potrebno kako bi se ukazala slika na kružnom delu ekrana.

Podrazumevano se na ekranu prikazuje sat, čije je je teme moguće birati, a postoji i opcija sata sa vremenskom prognozom. Odmah nakon otključavanja u gornjem delu kružnog ekrana se prikazuju ikonice pristiglih notifikacija, koje odmah nestaju. Bilo kakav pokret na ekranu aktivira meni sa aplikacijama.
Foto: B92
Ekran sa prečicama ka QuickCircle optimizovanim aplikacijama može sadržati ukupno šest aplikacija. Fabrički su tu podešavanja, logovi pozova, kamera, LG Health, LG aplikacija sa SMS i muzički plejer. Ako želite još, morate otići u LG Smart World prodavnicu. Neke od aplikacija u Google Playu, poput Booking.com aplikacije, imaju podršku za QuickCircle.

Ubedljivo najkorisnija aplikacija koju iz Smart Worlda možete instalirati je Quick Circle Apps i to iz najmanje dva razloga. Prvi je što dobijate nekoliko praktičnih svarčica poput kalendara, kalkulatora, aplikacije sa pozivanje (fabrički, zvanje sa futrolom moguće samo iz liste poziva), kontrola za uključivanje funkcija telefona (zvuk, prenos podataka, bluetooth i slično), pristupa notifikacijama, lampe.
Foto: B92
Druga stvar je što sve to možete dodati pojedinačno na ekran sa prečicama, ili, pošto postoji ograničenje na šest stavki, sve što Quick Circle Apps nudi može se postaviti kao mali launcher, u kom dalje nalazite šta vam treba.
Foto: B92
Ako razmišljate o futroli sa svoj G3, QuickCircle nemoguće je zaobići. Vrednost koja se dobija za novac je dobra, hardverska integracija i softverske mogućnosti u dobroj meri olakšavaju korišćenje telefona sa futrolom. Kvalitet izrade na istom je novou. Futrolu na test ustupio LG.

Test LG G3 pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: