Savršeni usisivač - ima navigaciju i javlja kada je pun

Dyson 360 Eye kamerom snima stan, zna šta nije počistio, a kad završi posao, sam se pospremi. Početna cena ovom čarobnjaku trebalo bi da bude oko 900 evra.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 12.09.2014.

09:00

Default images

Nakon 16 godina istraživanja i uloženih 35 miliona evra kompanija Dajson proizvela je pametni robotski usisavač.

Ima instaliranu kameru uz pomoć koje snima svaki kutak vašeg stana ili kuće, a senzorima mu je olakšano kretanje po prostoriji. Tako možete biti sigurni da je usisao baš svu prašinu.

Senzori mu omogućavaju da prati šta je očistio i da se vrati na mesta koja mora da usisa. Nakon toga će se spremiti, a ako je pun, poslaće vam SMS da ga treba isprazniti. Motor ima samo 100 vata i ne kosi se s novom politikom Evropske unije, koja je nedavno ograničila maksimalnu snagu usisavača na 1600 vati. U prodaju će sledeće godine.

- Želimo da napravimo savršenu mašinu, zato na njemu i radi 200 inženjera - pojasnili su iz Dajsona.

Baterija mu omogućava da neprestano radi pola sata. Pokreću ga dve gusenice pa može da usisava sve podloge. Robotski motor se okreće čak 78.000 puta u minuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: