Xiaomi je prevazišao sebe: MIUI 6 je "isti" iOS7

Izgleda da kineski proizvođač smartfona Xiaomi “zna” sve tajne iOS-a - kako starijih verzija, tako i iOS-a 8, ili je bukvalno shvatio svoj nadimak "Apple istoka".

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

12:48

Default images

A počelo je tako što je izvršni direktor Xiomija bukvalno u svojim javnim nastupima kopirao stajling pokojnog Stiva Džobsa, sve sa sedenjem na podu sa prekrštenim nogama, a sada, najnovija verzija Androida u Xiaomi verziji izgleda neverovatno slično iOS-u 7.

MIUI 6, najnovija verzija Xiaomi-jevog Androida za smartfone i tablete, izgleda u mnogim detaljima identično kao Apple-ov operativni sistem za iPhone, iPad i iPod Touch. Ista paleta boja, isti “flet” dizajn. Čak je napuštena i ideja za Google "app drawer" i sve apliakcije je stavio na “home screen”.

Pogledajte kako izgledaju uporedne slike: MIUI je levo, iOS 7 desno. Ostaje samo pitanje kada će krene sa tužbama.
.
.
.
Izvor: Gizmodo/Liliputing
Foto: Xiaomi, Apple

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: