Nil Jang uz pomoć Kickstartera lansira Pono sa $6.2m

Legendarni kanadski muzičar Nil Jang uspeo je da preko platforme za prikupljanje novca, Kickastartera, obezbedi neverovvatnih 6,2 miliona dolara za svoj muzički plejer Pono, koji je u stanju da reprodukuje muzilčke fajlove u visokom kvalitetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

09:37

Default images

Prikupljena suma je treća najveća u istoriji Kickstartera, onlajn platforme za prikupljanje sredstava za pokretanje kreativnih projekata od filma i muzike, preko pozorišta, medija do video igrica i projekata vezanih za hranu, i to iza pametnog sata Pebble ($10.3m) i konzole za igranje Ouya ($8.6m).

“U ime Pona, želim da vam se zahvalim na tome što ste muzici sada obezbedili i glas," napisao je Jang. "Pomogli ste da počnemo revoluciju u slušanju muzike. Najzad kvalitet dolazi u prvi plan i sada ćemo moći da čujemo i osetimo muziku na način na koji je umetnik ta zamislio i to onako kako je on čuje i oseća."

Pono na havajskom znači "ispravan, pravedan" i predstavlja uređaj u obliku prizme u koji se smeštaju muzički fajlovi u vrhunskom kvalitetu. Pono će koštati 399 dolara kada se u oktobru nađe u prodaji, a biće dostupan i PonoMusic, onlajn muzička prodavnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: