Proleće u znaku Android telefona

Konstantno unapređenje ovih pametnih uređaja dovodi do velikog izbora na tržištu pametnih telefona i nedoumice kod korisnika koji žele Android telefon, ali ne znaju koji da odaberu. Za tu priliku odabrali smo par modela, različitih cena, koji se izdvajaju kvalitetom ili odnosom cene i performansi koje nude.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: WinWin

Utorak, 04.03.2014.

14:22

Default images

Android je operativni sistem koji ne prestaje da iznenađuje. Iz godine u godinu funkcionalnost se proširuje, a sistem dodatno optimizuje za bolji i fluidniji rad, ali i optimalno trajanje baterije. Pored kompanije Google, zaslužni su i proizvođači pametnih telefona koji uvode razne tehnološke inovacije, osavremenjuju i usavršavaju komponente i na taj način svima nama nude uređaje koji su više od telefona, uređaje koji su postali deo nas i našeg svakodnevnog života.
Alcatel OneTouch 4033D Pop C3

Alcatel OneTouch 4033D Pop C3 je koji zbog dimenzija odgovara svima – mladima i starima, muškim i ženskim osobama. Ovaj telefon “zgodnih” dimenzija poseduje TFT ekran od 4 inča u dijagonali. Za svoju cenu on nudi prilično dobre specifikacije - dvojezgarni procesor na 1.3GHz, 512MB RAM-a, kamera od 3.2Mpix, Android 4.2. Naravno, WiFi, GPS i Bluetooth se podrazumevaju.

Ovaj model poseduje nešto štedljiviji procesor koji je izrađen u Cortex-A7 arhitekturi, pa je dobar izbor za one koji žele solidne performanse i baterije. Iako ne odskače kapacitetom baterije (1300mAh), zbog manje potrošnje on može izdržati ceo dan sa aktivnim korišćenjem.

Kao i svi modeli sa „D“ u oznaci, ovaj model poseduje mogućnost ubacivanja dve SIM kartice i njihovo istovremeno korišćenje. Obe SIM kartice su istovremeno aktivne, što znači da korisnici mogu zameniti dva telefona jednim bez ikakvih kompromisa.

Pored povoljne maloprodajne cene, ovaj telefon je dostupan i u MTS paketima, što znači da ga možete uzeti i za samo jedan dinar.
Blu Dash 4.5

Blu Dash 4.5 je povoljniji model sa TFT ekranom dijagonale 4.5 inča i četvorojezgarnim procesorom koji radi na taktu od 1.2GHz. Izrada telefona je vrlo dobra i mnogo nam se dopao sam dizajn. Gornji deo oko kamere izrađen od sjajne plastike, dok je ostatak leđa telefona napravljen tako da na dodir deluje kao gumiran, što sprečava klizanje telefona iz ruku. Kamera je rezolucije 5Mpix i pored nje se nalazi i LED za osvetljenje pri pravljenju fotografija. Pored telefona, u pakovanju dolazi uputstvo za upotrebu, punjač, USB kabl, slušalice i vrlo koristan dodatak – folija za ekran.

Kada se uzme u obzir cena telefona i njegove specifikacije, dolazi se do zaključka da je ovo najpovoljniji telefon sa četvorojezgarnim procesorom na našem tržištu. Čipset koji se nalazi u Dash 4.5 je proizvod kompanije Mediatek i u pitanju je MTK 6589M, koji poseduje Quad-Core Cortex-A7 procesor od 1.2GHz i moćni PowerVR SGX544 grafički čip. Tu je i prednost u vidu mogućnosti korišćenja dve SIM kartice istovremeno.

U radu se telefon ponaša vrlo dobro i sve aplikacije pokreće vrlo brzo. Realno, velika prednost ovog telefona je njegov grafički čip – PowerVR SGX544. Nije u pitanju isti grafički čip koji se može naći kod Galaxy S4 telefona – SGX544MP3, ali je i dalje vrlo dobar i moćan. Tako da nije ni čudno što sve igre rade odlično na Blu Dash 4.5 i iz tog razloga ga toplo preporučujemo svima koji vole da igraju igre, jer po ceni od 16.990din (pa i nešto više), snažniji telefon nećete naći.
Blu Life Play

Blu Life Play je model koji je relativno skoro stigao na naše tržište i neopravdano prošao relativno nezapaženo, dok je u SAD dobio izuzetno dobre kritike zbog povoljne cene i odličnih specifikacija koje nudi.

Moramo priznati da Life Play poseduje vrlo atraktivan dizajn. Iako na papiru deluje prilično glomazno, oble ivice i mala debljina kućišta daju odličnu stabilnost pri držanju i korišćenju telefona.

Ugrađeni IPS displej dijagonale 4.7 inča ima odličan kvalitet prikaza sa svojih 1280x720 piksela. Life Play koristi MTK MT6589 čipset sa četvorojezgarnim procesorom na 1.2GHz. Tu je i PowerVR SGX544 grafički čip koji upotpunjuje odličnu konfiguraciju ovog modela, a samim tim nudi zapanjujuće dobro iskustvo pri korišćenju, čak i zahtevnijim korisnicima koji planiraju da pokreću više aplikacija istovremeno, surfuju internetom i igraju igre.

Kamera od 8Mpix omogućava da se naprave fotografije u rezoluciji od 3264x2448 piksela, dok nudi mogućnost snimanja videa u 1080p rezoluciji sa 30FPS. Kvalitet fotografija i videa je prilično dobar u dnevnim, ali i u noćnim uslovima kada je uključen LED.

Blu Life Play je pravi dijamant u svom cenovnom rangu i slažemo se da je prilično impresivan. Kada se na to doda da se može naći u zanimljivim, raznim bojama, onda ovaj model svima može biti vrlo privlačan svim generacijama.

Cena mu postaje još privlačnija u paketima MTS-a.
Lenovo S650

Lenovo S650 je model koji je malo kasnije stigao na tržište u odnosu na druge pametne telefone ovog proizvođača. Karakteriše ga izuzetno kvalitetan IPS displej od 4.7 inča u dijagonali sa rezolucijom od 960x540.

Za visoke performanse u radu pobrinuo se MT6582 čipset sa četvorojezgarnim Cortex-A7 procesorom na taktu od 1.3GHz i Mali400-MP2 grafičkim čipom. Ovaj model poseduje 8GB interne memorije sa mogućnošću proširenja putem memorijske kartice do 32GB kapaciteta, što je i više nego dovoljno za većinu korisnika. Vrlo je zanimljivo to što Lenovo posebno navodi OTG mogućnost kao zvanično podržanu, pa se može povezati sa fleš memorijom, mišem i/ili tastaturom.

Kamera od 8Mpix pomoći će da se usnime momenti za pamćenje i više nego pristojnim kvalitetom fotografija. Velika prednost ovog modela je i mogućnost za korišćenje dve SIM kartice istovremeno, što je odlika većine Lenovo pametnih telefona na našem tržištu.

Lenovo S650 je model koji ima sve, od kvalitetne izrade kućišta, preko odličnih performansi do brojnih mogućnosti koje će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.
Samsung i9295 Galaxy S4 Active

Samsung Galaxy S4 Active I9295 model namenjen je ljubiteljima otpornih, ali moćnih telefona poslednje generacije.

Ovaj vrhunski model nudi veliki FullHD (1920×1080 piksela) displej od 5 inča dok je za odlične performanse zadužen APQ8064T Snapdragon 600 čipset poznate kompanije Qualcomm. U samom čipsetu nalazi se četvorojezgarni Krait 300 procesor radnog takta od 1.9GHz i Adreno 320 grafički čip. Šta ovo praktično znači? Znači da nijedan zadatak nije izazovan i da će i najzahtevniji korisnici biti impresionirani performansama koje nudi S4 Active.

Kao i svaki Galaxy S telefon, poseduje kameru od 8Mpix koja pravi odlične fotografije i snima video u 1080p rezoluciji sa 30 slika po sekundi (FPS).

Kada se sve ovo sagleda u celini i spoji sa kućištem koje je otporno na vodu i prašinu. S4 Active I9295 je pravi dokaz da otporan telefon može imati vrhunske performanse!

Sve navedene modele pametnih Android telefona možete naći u ponudi WinWin Web sajta, a dostupni su, kao i mnogi drugi modeli, i po povoljnijim cenama u MTS paketima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: