Šta Android može, a iPhone ne

Svaka platforma ima svoje prednosti i mane. Dok neki osuđuju zatvorenost iOS-a, platforme na kojoj radi iPhone, drugi smatraju da je prevelika otvorenost Androida opasnost za bezbednost korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2011.

15:16

Default images

U tekstu objavljenom na Yahoo News portalu navode se neke karakteristike koje stavljaju Android ponudu iznad iPhonea.

Različitost

Ukoliko želite iPhone možete kupiti aktuelnu ili stariju generaciju uređaja, eventualno birati da li želite belu ili crnu boju (ne i u slučaju iPhonea 4 još uvek). I tu se vaš izbor telefona sa iOS-om završava.

Sa druge strane, ukoliko želite neki Android uređaj, imate u ponudi različitije modele, različitih proizvođač. Veća ili manja rezolucija kamere, veći ekran, određeni materjal, boja... u mnoštvu ponude verovatno ćete pronaći model za sebe.

PlayStaion igre

Da, postoji dosta igara u Apple prodavnici aplikacija. Ali "pravih" gejmerskih naslova, ne toliko. Android telefoni sa oznakom PlayStation Certified, među kojima je i Xperia Play, mogu biti zadovoljavajući izbor za igranje u pokretu od strane gejmera.

Amazon aplikacije

Korisnici Androida imaju prednost korišćenja Amazon prodavnice aplikacija u kojoj, između ostalog, redovno mogu besplatno preuzimati aplikacije dana, koje se inače naplaćuju.

Autor, inače korisnik Androida i slobodnog softera na svom računaru, postavlja pitanje, zašto bi, pored ovih i mnogih drugih prednosti iko kupio iPhone? I daje odgovor - zato što je to najbolje dizajnirani smartfon koji postoji, i ima više i bolje aplikacija od svih Android telefona.

Ipak, on ističe da iste stvari ne odgovaraju svima, ali i da zahvaljujući Androidu, i njegovoj politici otvorenog koda, kompanije, kao što su Sony ili Amazon, mogu da stvaraju nove, bolje mogućnosti.

Koji su vaši razlozi za i protiv uređaja na ovim platformama?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: