Tastatura za svaku potrebu

U želji da vam olakša potragu za tastaturom koja će najbolje odgovarati vašim potrebama, Logitech je predstavio tri nova modela.

Tijana Todorović

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2008.

14:21

Default images

Kombinacijom reflektora od mikrosočiva, višeslojnog farbanja i laserskog graviranja Logitech je stvorio sjajnije i preciznije pozadinsko osvetljenje Illuminated tastature, čime je optimizovao postojeću tehnologiju pozadinskog osvetljenja. Bez obzira na to da li kucate e-mail ili četujete s prijateljima, podesivo pozadinsko osvetljenje daje vam dovoljnu količinu svetla, da sa ugodnošću kucate po tastaturi čak i po mraku.

Transparentnog okvira, ultra-tanka Illuminated tastatura (9,3 milimetara od osnove do vrha) predstavlja elegantan dodatak radnom stolu. U želji da se izbalansira forma i funkcionalnost, novi model poseduje tastere pune veličine (uključujući i numeričku sekciju), mekano odmorište za dlanove, kompletan niz funkcijskih tastera, kao i tastere za kontrolu reprodukcije multimedijalnih materijala, pojačavanja i stišavanja zvuka.

diNovo za notebookove

Laptop je postao stvar izbora pri kojem korisnici često moraju da prave kompromise između udobnosti i funkcionalnosti da bi koristili računar pogodniji za nošenje. Logitech je razvio niz periferija, uključujući miševe i seriju Alto postolja, koje povećavaju prednosti i smanjuju izazove koje postavljaju laptopovi.

Prva Logitechova diNovo tastatura napravljena specijalno za prenosne računare, pune je veličine, poseduje numeričku sekciju i PerfectStroke sistem. Njenim korišćenjem uz Alto Connect ili Express postolja, svoje okruženje možete pretvoriti u udobno mesto za rad i igranje, ujedno se štiteći od toplote laptopa.

Zasnovana na prepoznatljivoj Logitechovoj liniji diNovo tastatura, impresivno tanka (22,1 milimetar od osnove do vrhova tastera) diNovo za laptopove je crne boje i sjajnog finiša, odmorište za dlanove je od brušenog aluminijuma i odlično izgleda uz bilo koji prenosni računar. Napredna 2,4 GHz bežična tehnologija znatno smanjuje interferenciju i efikasno eliminiše kašnjenja i prekide u vezi, a optimizovan sistema upravljanja energijom omogućava da baterija u tastaturi traje 3 godine.

Logitech Illuminated i diNovo tastature koriste PerfectStroke sistem koji obezbeđuje udobnije, tečno i tiho kucanje. Ovaj sistem je osmišljen tako da tasteri duže putuju u odnosu na standardne tastature na laptopovima: 3,2 u odnosu na 2,2 milimetra, čime je, zbog komfora, optimizovan put koji prsti prelaze da bi aktivirali taster. Mikromakaze raspoređuju silu ravnomerno po površini, tako da imate isti osećaj bez obzira na to da li kucate po sredini ili ivici tastera.

Cordless Desktop S520

Napravljena u kombinaciji mat crne i sive boje, zaobljenih ivica, nežno uvijenog odmorišta za dlanove i pravim linijima punog rasporeda, savremena, ali kompaktna S520 tastatura odlično se slaže sa računarima različite namene. Pored toga, odlične performanse bežičnog laserskog miša pružaju izuzetnu preciznost i glatko kretanje, znatno bolje od optičkih miševa.

Nova Logitechova kombinacija tastature i miša obezbeđuje do osam meseci trajanja baterije u mišu i do 15 meseci u tastaturi, a omogućava pristup Wordu, Excelu i internet brauzeru pritiskom na jedan taster. Četiri funkcijska tastera koja se mogu programirati omogućavaju prilagođavanje tastature individualnim željama korisnika, a set tastera za kontrolu multimedije i zvuka olakšava upravljanje zabavnim sadržajima.

Logitech Illuminated tastatura trebalo bi da stigne tokom oktobra i da se prodaje po ceni od oko 80 evra, diNovo za notebookove bi trebalo da košta oko 90 evra, a komplet S520 bi trebalo da stigne do kraja ovog meseca i da se može nabaviti za oko 60 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: