Nokia drži 40% tržišta mobilniih

Nokia, najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, ostvarila je u čevrtom kvartalu 2007. povećanje dobiti za 44 odsto. Neto dobit finske kompanije u četvrtom tromesečju prošle godine iznosio je 1,84 milijarde evra ili 47 evrocenti po akciji, što nadmašuje očekivanja Blumbergovih analitičara koji su predviđali dobit od 1,51 milijarde dolara.

Izvor:
Podeli

Prihodi kompanije porasli su za 37 odsto na 15,7 milijardi evra.

Tržišni udeo Nokije bio je u četvrtom kvartalu veći nego zajednički udeo Motorole, Samsunga i Soni Eriksona, njenih najvećih konkurenata.

Samsung i LG ciljaju visoku klasu mobilnih

Samsung Electronics i LG Electronics ozbiljno ciljaju visoku klasu mobilnih telefona. Te dve kompanije su došle do zaključka da korisnici često više cene funkcionalnost i dizajn od cene.

Zvaničnici kompanije Samsung navode da kompanija planira da proda oko 50 miliona mobilnih telefona skupljih od 200 dolara u ovoj godini. Očekuje se da će Samsung prodati oko 200 miliona mobilnih telefona u 2008. Poređenja radi, u 2007. godini je južnokorejski gigant prodao 161.1 milion mobilnih telefona i trenutno drži drugo mesto na svetskom nivou.

LG ima slične planove - oko 40 miliona telefona skupljih od 200 dolara. Pri svemu tome, LG planira da ukupno isporuči oko 100 miliona mobilnih telefona, tako da će telefoni više klase u njegovim isporukama imati značajniji udeo. LG trenutno drži peto mesto top liste proizvođača mobilnih telefona. Kompanija očekuje da će se u ovoj godini u zemljama u razvoju potražnja za mobilnim telefonima više klase povećati za oko 50 procenata.

Prati B92 na Viberu

Gedžeti

Podcast: iPad Pro 10.5 [Foto]

U potrazi za odgovorom na pitanje svih pitanja razgovaramo o novom iPadu sa novim ekranom. Da li je novi iPad Pro dostojna zamena za laptop, da li se i zašto ponoviti novom verzijom vladara tržišta tableta preko 200 dolara.

Gedžeti sreda 16.08. 12:26 Komentara: 9

Otišao iz BGD i izumeo tanjir koji će promeniti budućnost ishrane

Nikola Vučićević je brzo shvatio da je za njegov profesionalni život bolje da ode iz Srbije, pa je sa suprugom Jelenom otputovao u Čikago gde danas živi i radi. Po struci je grafički dizajner, ali trenutno usavršava jedan od svojih najnovijih proizvoda, pametan tanjir Heart Plate. Zapravo, reč je o tri tanjira koji treba da odgovore današnjim izazovima u ishrani ljudi – jedan je biorazgradiv, drugi keramički, a treći pametan. Nikola je za “B92” govorio o svom izumu i objasnio kako tačno funkcioniše Heart Plate.

Gedžeti četvrtak 29.06. 09:07 Komentara: 39

Voćni senzor za bolju svežinu voća

Senzor u obliku voća ubuduće bi mogao da bude od velike pomoći kargo kompanijama. Uređaj čiji izgled, oblik i veličina podsećaju na pravo voće, pakuje se zajedno sa voćem tokom transporta i pažljivo meri njegovu temperaturu.

Gedžeti petak 24.03. 14:15 Komentara: 0

LG otkrio još više detalja o G6

LG je već ranije najavljivao da će 26. februara u Barseloni predstaviti svoj sledeći telefon, a sada su stigle i službene pozivnice u kojima su otkrili još više detalja i o samom uređaju, ali i potvrdili da je to G6.

Gedžeti utorak 7.02. 12:21 Komentara: 23
strana 1 od 61 idi na stranu