iPhone pao sa 2834 metara visine, još radi

iPhone, koji je tokom vožnje privatnim avionom ispao Teksašaninu Benu Vilsonu sa visine od 2834 metara, prošao je samo sa par ogrebotina, piše "Newser".

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

18:15

Default images

Foto: Ricky Wu/Flickr.com

Na putu iz Hjustona ka Kikapu aerodromu, promena pritiska prouzrokovala je otvaranje vrata aviona.

Tom prilikom kroz procep je odleteo Vilsonov časopis “Vol strit”, a da nema mobilnog telefona 74-godišnji muškarac primetio je tek nakon sletanja.

Lokaciju mobilnog telefona saznao je zahvaljujući aplikaciji Find My iPhone, koja je otkrila da je elektronska sprava još uvek u funkciji, na oko 150 kilometara od grada Džoplina u Misuriju.

Vilson je telefon zatekao pod drvetom, ‘u jednom komadu, sa ogrebotinama po ćoškovima, ali još uvek u funkciji’. Čak je i ekran bio ceo, a jedini deo koji je nedostajao bila je spoljašnja zaštitna futrola koja je sadržala eksternu bateriju

Vilson je svoju tvrdnju dokazao zahvaljujući sajtu FlightAware, namenjenom praćenju kretanja aviona koji je prikazao visinu na kojoj se Vilsonov avion nalazio u trenutku pada telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: