Dualno po basu

Kvalitetan sistem 2.1 zvučnika za računar.

Nebojša Rašković

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 21.11.2008.

17:20

Default images

Media-Tech Vito Pro DB je model zvučnika namenjen nešto zahtevnijim korisnicima. Oznaka DB u njihovom imenu govori da je testirani sistem opremljen Dual Bass tehnologijom koja bi trebalo da donese dublji i kvalitetniji bas. Tu tehnologiju je razvio sam proizvođač, a u praksi se ona pokazala veoma upotrebljivom. Ipak, krenimo redom.

Ovaj 2.1 sistem zvučnika sastoji se od satelita smeštenih u plastične kutije. Drajveri na njima nemaju zaštitnu mrežicu što nam se nije preterano dopalo. Kablovi su integrisani, tj. ne mogu se odvojiti od zvučnika. s druge strane, sabvufer je smešten u drvenu kutiju i s njegove prednje strane nalaze se dva mala bas zvučnika, dok je otvor za vazduh postavljen bočno, a pozadi svi konektori. Upotrebljeni su popularni i široko rasprostranjeni RCA konektori, dva za povezivanje satelita i dva za audio ulaz. Pored napajanja koje je integrisano u kutiju sabvufera, odnosno strujnog kabla koji je fabrički spojen na zvučnik, zapažamo još jedino jedino prekidač za uključivanje i isključivanje sistema.

Slična situacija je i sa kontrolama koje su izvedene sa prednje strane. Radi se o dva potenciometra kojima se regulišu jačina zvuka i basa. Svi upotrebljeni kablovi su poprilične dužine i dovoljni su za pozicioniranje zvučnika gotovo bilo gde oko vašeg radnog stola. Instalacija je jednostavna i svodi se na povezivanje zvučnika sa sabvuferom i celog sistema s računarom.

Kvalitet zvuka koji sistem proizvodi je za poštovanje. Nismo navikli da od zvučnika ove veličine dobijemo precizan i jak bas, ali isostavilo se da je to ipak moguće. Postavlja se pitanje da li dva bas zvučnika toliko utiču na izlazni kvalitet. Sa 60 W izlazne snage sistem je dovoljno glasan za sve primene, a obradovalo nas je da nismo čuli jači šum niti distorziju čak i pri maksimalnom pojačavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: