Tinejdžer ukrao 90 GB privatnih podataka sa Appleovih servisa

Jedan tinejdžer iz Australije uspeo je više puta da hakuje Appleovu mrežu, te je tokom prethodnih meseci ukrao 90 GB privatnih podataka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 17.08.2018.

16:47

Tinejdžer ukrao 90 GB privatnih podataka sa Appleovih servisa
Foto: Thinkstock ilustracija

Kako piše australijski "The Age" tinejdežer je uspeo da skine zaštićene podatke i račune klijenata, a mreži je pristupio pomoću jednog softvera, a o kojem je reč nisu precizirali. Takođe, za sada nije poznato ni kom delu mreže je tačno pristupio.

On se potrudio da obriše sve tragove, mada su inspektori koji su vredno radili na otkrivanju počinioca tokom racije u njegovoj kući pronašli sve ukradene podatke koji su spašeni pod imenom "hayk hack hack". Tokom ove akcije oudzeta su mu dva laptopa, telefon i hard disk.

Kada su ga privodili, tinejdžer nije okolišao te je odmah priznao krivicu. On se pravdao da je to uradio iz ljubavi, jer se divi Apple kompaniji i san mu je da se zaposli u njoj.

Prema navodima australskih novina "The Age", uradio je to iz ljubavi, jer se divi kompaniji i sanja da radi u njoj. Kazna će mu biti izrečena sledećeg meseca.

Inače, ovo nije prvi put da je Apple na meti hakera. Kako je poznato, više puta su izvršeni upadi u iCloud račune poznatih osoba putem fišinga, kada je došlo do objavljivanja nagih fotografija žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: