Kako ćemo uskoro naručivati hranu i piće u restoranima?

Elektronski jelovnik predstavlja moderno tehnološko rešenje kojim se gosti upoznaju sa ponudom ugostiteljskog objekta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 23.08.2015.

13:15

Default images
Foto: Screenshot

Klasično poručivanje putem štampanog jelovnika još uvek je dominantno, međutim inovativniji ugostitelji su podlegli uticaju novih tehnologija pomoću kojih se uz niže troškove nudi brža i bolja usluga.

Podatke o hrani i pićima vlasnici restorana u sistemu uređuju kroz web aplikaciju koja se nalazi instalirana u oblaku.

Osim fotografija i video sadržaja za svako jelo moguće je prikazati kratak istorijat, preporuke, energetsku i nutritivnu vrednost, komentare gostiju i sl.

Gost može u onlajn modu ocenjivati kvalitet usluge, podeliti sa drugima svoje mišljenje o restoranu i ocenjivati kvalitet jela.

Analiza ocena i komentara gostiju predstavlja važnu povratnu reakciju koja predstavlja bazu za unapređenje poboljšanje usluge i kvaliteta jela.

Pored ponude hrane i pića, posebna pažnja je posvećena predstavljanju vina tako da je u sistem ugrađena i digitalna vinska karta koja osim osnovnih informacija o vinu (berba, sorta, sadržaj šećera, alkohola itd.) sadrži informacije o vinarima i vinorodnim područjima.

Posebna prednost elektronskog u odnosu na štampani jelovnik je ta što se lako prave izmene koje odmah postaju vidljive gostu. Nema dodatnih troškova za štampanje ponude dana, novih jelovnika i menija.

Elektronski jelovnik pruža mogućnost prevoda na više stranih jezika što je kod štampanog često ograničeno na svega dva do tri jezika. Prednost je i automatski kalkulator i bolja preglednost.

Prilikom naručivanja moguće je odrediti redosled serviranja porudžbina sa uputstvom o vremenskim razmacima između jela.

Preko ovih uređaja lako se pozivaju konobari što predstavlja dodatnu pogodnost.

Novost u porudžbini jela preko tableta je sistem gde se skeniranjem QR kodova otvara ponuda u elektronskom obliku putem koje se može izvršiti porudžbina bez čekanja konobara. Konobar na svom tabletu locira gosta, prima i obrađuje porudžbinu.

U toku je razvoj i usavršavanje mobilnih aplikacija koje će gostima omogućiti naručivanje jela i rezervaciju stolova sa mobilnih telefona, a da nisu nužno u samom restoranu. Zbog brzog stila života gosti često žele da ubrzaju prijem porudžbine i što pre dobiju željeno jelo pa će ova aplikacija biti veoma korisna onima koji su u žurbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: