Da li biste nosili ovakav sat? (VIDEO)

Sony je napravio sat napravljen od e-papira u okviru eksperimenata sa upotrebom ovog materijala u izradi modnih dodataka.

Tehnopolis

Izvor: BBC

Subota, 29.11.2014.

21:10

Default images

Fes Watch ima minimalistički dizjan u crno beloj boji, ali mu nedostaju opcije koje nude pametni satovi.

Međutim, baterija e-paper sata mogla bi da traje mnogo duže od procenjenih 60 dana upotrebe.

Prema analizama Wall Street Journala, Sony je namerno držao razvoj ovog sata u tajnosti i za projekat angažovao spin-off odeljenje Fashion Entertainments.

Ovo odeljenje pokrenulo je crowfunding kampanju kako bi finansiralo izradu sata i privuklo pažnju javnosti na ovaj koncept.

Prikupljeno je oko 30.000 dolara.

“Skrivali smo naziv Sony jer smo želeli da testiramo stvarnu vrednost proizvoda i da li će biti potražnje za konceptom”, rekao je jedan od učesnika projekta.

Predstavnik kompanije za odnose s javnošću potvrdio je za BBC da odeljenje Fashion Entertainments radi na raznim prototipima od e-papira - cipelama, mašnama, naočarama.

Jedini nedostatak ovog materijala je taj što postoje ograničenja u tome šta e-papir može da prikaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: