Firma GoPro počinje proizvodnju dronova

Američka kompanija GoPro će početi serijsku proizvodnju dronova za privatnu upotrebu, izveštava „Vol Strit Džurnal“.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

12:39

Default images

Američka kompanija GoPro sa bazom u Kaliforniji, trenutno je vodeća u prozvodnji kamera i foto aparata specijalizovanih za snimke i fotografije u ekstremnim situacijima. Sudeći po tome, ima logike zašto GoPro razmišlja o novim proizvodima koji su povezani sa nebom, a naročito zbog toga što dronovi koje prave druge firme već sada na sebi imaju GoPro kamere.

Iako je GoPro kompanija sa ozbiljnom reputacijom kada je u pitanju ekstremni sport, glavno pitanje je da li će biti u stanju da napravi kvalitetan dron koji će ući u masovnu prodaju.

Konkurentske firme kao što su DJI i Parrot posle nekoliko pokušaja nisu uspele da serijski proizvedu dronove za privatnu upotrebu. Ono što je sigurno, to je da ostali proizvođači dronova strahuju, jer je GoPro ime iza kog stoje veliki poslovni uspesi.

foto: flickr.com/Don McCullough

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: