Kim Dotkom bankrotirao, sledi povratak u zatvor?

Internet mogul Kim Dotkom (rođen kao Kim Šmic), koji je optužen da je piraterijom filmova, muzike i ostalih sadržaja preko Megaupload-a zaradio više od 200 miliona dolara objavio je da je bankrotirao, a očekuje ga i nova zatvorska kazna na Novom Zelandu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

12:42

Default images

U obraćanju javnosti i publici na “UnBound Digital” konferenciji u Engleskoj, preko video linka iz njegovog novozelandskog doma, biznismen nemačkog porekla rekao je da je ostao bez novca i da više ne može da finansira svoju odbranu pred saslušanje u Oklendu koje odlučuje o njegovom daljem boravku na slobodi i koje je zakazano za četvrtak, prenosi ABC.

"Nemoćan sam i bez sredstava da se branim i oni to koriste da mi uskrate pravo da se branim sa slobode uz kauciju i to me očekuje sada. Ovo mi moglo da bude moje poslednje javno obraćanje," rekao je Dotkom, koga očekuje i ekstradicija u SAD.

Dotkom je nedavno ostao bez svojih novozelandskih pravnih zastupnika, a tvrdi da je potrošio 12 miliona dolara na njih od dramatičnog hapšenja u januaru 2012. do danas.

"Oni su baš uspeli da me isisaju do kraja," rekao je Dotkom.

Posle svega Kim Dotkom najviše žali što se uplitao u politiku, pošto je investirao nekoliko miliona dolara u novu političku partiju koja na opštim izborima u septembru nije uspela da uđe u skupštinu.

"Pre mog političkog angažovanja bio sam izuzetno popularan na Novom Zelandu. Svi su navijali za mene i radovali se pobedi na sudu. Ali, posle toga, sve se promenilo, premijer me je divlje napadao, rekli su za mene da sam nacista i taj lov na veštice je očigledno uspeo...”

Ministarstvo pravosuđa SAD i FBi utvrdili su da je Megaupload na nelegalan način ostvario zaradu od preko 204 miliona dolara i da je pored toga naneo štetu veću od 585 miliona dolara vlasnicima prava na piratizovane filmove, tv serije i druge sadržaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: