Google je ovog čoveka postavio da vodi skoro sve

Googleov Sundar Pičaj, koji je već zadužen za nadgledanje Androida i Chromea, uskoro će dobiti još obaveza i dužnosti.

Tehnopolis

Izvor: Recode

Subota, 25.10.2014.

17:50

Default images

Sudeći po sajtu Recode, izvršni direktor Googlea Leri Pejdž poslao je dokument zaposlenima u kom otkriva da će Pičaj od sada voditi skoro svaki veliki proizvodni tim u kompaniji.

To uključuje maps, Google+, commerse, istraživanje, kao i oglase i infrastrukturu.

Stariji menadžer tako će sada izveštavati Pičaja o napredku a ne Pejdža.

S obzirom na to da je YouTube praktično sektor za sebe, Pičaj neće posredovati u komunikaciji između izvrše direktorke YouTubea Suzan Vojicki i Lerija Pejdža, već će ona direktno odgovarati vrhovnom šefu Googlea.

Pejdž će nastaviti da se brine o poslu i operacijama u kompaniji, ali će mu ove promene dozvoliti da se fokusira na „veliku sliku“, sudeći po izveštaju.

Googleov ko-osnivač se u poslednje vreme navodno osećao zarobljenim usled brojnih dužnosti koje je obavljao, ali će sada imati slobodu da se fokusira na nove proizvode, ili postojeće ako oseti potrebu za time.

U svakom slučaju, ovo je veliko unapređenje za Pičaja, koji je u Googleu od 2004. godine, ali njegova zvanična titula neće još biti promenjena kako bioslikavala nove dužnosti.

Međutim, pored Pejdža i Sergeja Brina, Pičaj je sada treća najuticajnija osoba u kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: