Otvorena Sinergija 14

Danas je u prisustvu IT stručnjaka iz Srbije i sveta otvorena najveća i najuticajnija godišnja konferencija Sinergija 14 pod sloganom “Full Value“, koja se od 20. do 23. oktobra održava u osveženom interaktivnom prostoru hotela Crowne Plaza u Beogradu, u organizaciji kompanije Microsoft u Srbiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

14:03

Default images

Otvarajući današnju konferenciju Željko Vujinović, direktor Microsofta u Srbiji i Crnoj Gori izjavio je: „Mi kao lokalna kancelarija pokušavamo da pratimo globalnu strategiju razvoja naših servisa u oblaku i tako omogućimo razne pogodnosti našim korisnicima, među kojima je najbitnija ta da mogu svoje usluge da pružaju i van granica zemlje. Microsoft u Srbiji imam mnogo započetih i realizovanih inicijativa u smeru servisa u oblaku, a izdvojio bih nedavno otvoreni pilot projekat „Škola budućnosti“, kao našu podršku obrazovnom sistemu u zemlji.“ i dodao da Microsoft u Srbiji ima razvojni centar (Microsoft Development Center Serbia) sa više od 180 zaposlenih, a upravo oni rade na softverskim rešenjima koja koriste korsnici širom sveta.

Zahvalivši se učesnicima, partnerima i sponzorima Vujinović je izrazio zadovoljstvo prisustvom velikog broja ljudi i na podršci koju na taj način pružaju Microsoftu, kao i samoj konferenciji.

Pored domaćina, prisutnima su se tokom uvodnog tehničkog obraćanja obratili i neki od ključnih predavača konferencije.

Gunar Pejpman (Gunnar Peipman), programer i vlasnik softverske kompanije iz Estonije, ukratko je predstavio najvažnije delove svog predavanja „Šta je novo u ASP.NET vNext“ u kojem će programeri moći da se upoznaju sa novim odlikama i promenama u razvoju aplikacija na webu.
Gunnar Paipman
Predrag Jelesijević iz Računskog centra Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu najavio je novine koje donosi Microsoft Azure Hybrid Data Center, navodeći da se firme najčešće prebacuju na servise u cloud zbog finansijskih razloga. Demien Karo (Caro) predavač iz Microsofta u Francuskoj najavio je svoje predavanje o problemima organizovanja prilikom procesa razvoja softverskih aplikacija, dok je Siniša Perović, tehnički evanđelista iz Microsofta, pričao o novom konceptu #OneWindows, sa kratkim pregledom nedavno predstavljenog Windows 10 Techical Preview-a.

Stručnjaci, korisnici novih IT rešenja, studenti i IT entuzijasti moći će na ovoj konferenciji da čuju sve novine u vezi sa evolucijom koju Microsoft doživljava sa integracijom Nokia „Devices and Services“ divizije i prednostima koje ona donosi korisnicima. Sinergija 14 je u znaku novog imidža kompanije Microsoft, koja fokus stavlja na tablet računare, Windows Phone uređaje, Office 365, Cloud i Azure tehnologije.
Željko Vujinoviæ
Uvidom u bogatu agendu konferencije jasno je da će punu vrednost Sinergije doneti predavanja 61 predavača iz 13 zemalja, od kojih su 33 predavača iz Srbije.

Osim tehničkog dela konferencije, koji će odvijati prva dva dana konferencije, trećeg dana je, kao prethodne godine predviđen susret sa javnim sektorom, tj. sa raznim vladinim servisima. Poslednji dan konferencije biće posvećen biznisu i razvoju IT sektora u Srbiji. “Business Day“ ima za cilj unapređenje konkurentske pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi i kreiranje dobrih ideja i planova za bolji razvoj IT industrije u zemlji i regionu.

Novi koncept i prostor Sinergije 14 omogućava, osim mnoštva zanimljivih predavanja, i interaktivnu diskusiju, a deo prihoda od kotizacija sa ovogodišnje konferencije, Sinergija će donirati u humanitarne svrhe za pomoć ugroženima od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: