Sinergija 14 donosi punu vrednost

IT zajednica Srbije i regiona sprema se za najveću i najuticajniju godišnju konferenciju, Sinergija 14, pod sloganom “Full Value“, koja će se od 20. do 23. oktobra održati u osveženom interaktivnom prostoru hotela Crowne Plaza u Beogradu u organizaciji kompanije Microsoft Srbija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

09:01

Default images

Stručnjaci, korisnici novih IT rešenja, studenti i IT entuzijasti sa nestrpljenjem očekuju da čuju sve novine u vezi sa evolucijom koju Microsoft doživljava sa integracijom Nokia „Devices and Services“ divizije i prednostima koje ona donosi korisnicima. Sinergija 14 je u znaku novog imidža kompanije Microsoft, koja fokus stavlja na tablet računare, Windows Phone uređaje, Office 365, Cloud i Azure tehnologije.

Uvidom u bogatu agendu konferencije jasno je da će punu vrednost Sinergije doneti predavanja 61 predavača iz 13 zemalja, od kojih su 33 predavača iz Srbije.

Tako će Gunar Pejpman (Gunnar Peipman), programer i vlasnik softverske kompanije iz Estonije, na najvažnijoj informatičkoj manifestaciji u regionu govoriti o radu sa Legacy kodom, temom koja zadaje muke većini programera. On će održati i predavanje „Šta je novo u ASP.NET vNext“ u kojem će programeri moći da se upoznaju sa novim odlikama i promenama u razvoju aplikacija na webu.

Margarita Naumova, govornik i trener iz Bugarske stručnjak je koji se već 15 godina bavi temama o SQL serverima. Ona će govoriti o tome kako konfigurisati SQL server za najbolje performanse.

Sander Berkuver (Berkouwer), IT profesionalac iz Holandije, poznat je i popularan govornik zbog svog entuzijastičnog pristupa i temeljnog realnog znanja. Sander će na ovogodišnjoj Sinergiji imati dva predavanja na njegovu omiljenu temu - Aktivni direktorijum. On je pravi ekspert za ovu oblast, a IT javnost ga izuzetno ceni, jer između ostalog svoja znanja redovno deli sa ostalim programerima pišući blog.
Među domaćim predavačima ističemo predavanja Dragoslava Ogara, jednog od najčešće nagrađivanih predavača na Microsoft konferencijama u Srbiji. Ovaj konsultant i predavač sa više od 25 godina praktičnog i teoretskog iskustva će zainteresovanima pričati o Webformama u savremenim aplikacijama, ali i o SOLID principima u današnjim aplikacijama.

Od predavača iz regiona izdvajamo predavanje Damira Dizadarevića iz Bosne i Hercegovine, na temu koja bi mogla da zaintrigira mnoge IT stručnjake, a to je da li će i dalje želeti da za pet godina rade taj posao. Ovo predavanje nudi odgovore i početnicima i IT stručnjacima u kom smeru treba da se kreće njihova edukacija.

Nenad Trajkovski iz Hrvatske je još jedan predavač iz regiona koji je često nagrađivan na regionalnim konferencijama i njegovo predavanje o implementaciji agilne softverske metodologije Scrum u vođenju IT projekata će svakako privući dosta pažnje. Nenad će posetiocima ovog predavanja do detalja objasniti šta sve može da pođe naopako i kako izbeći zamke tokom ovog posla.

Novi koncept i prostor Sinergije 14 omogućiće, osim mnoštva zanimljivih predavanja i interaktivnu diskusiju. Osim tehničkog dela konferencije, koji će odvijati prva dva dana konferencije, trećeg dana je, kao prethodne godine predviđen susret sa javnim sektorom, tj. sa raznim vladinim servisima. Poslednji dan konferencije biće posvećen biznisu i razvoju IT sektora u Srbiji. “Enterprise day“ ima za cilj unapređenje konkurentske pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi i kreiranje dobrih ideja i planova za bolji razvoj IT industrije u zemlji i regionu.

Deo prihoda od kotizacija sa ovogodišnje konferencije, Sinergija će donirati u humanitarne svrhe za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji.

Od ove godine Sinergija tim koristi Live ID kao jedinstveni sistem prijave i identifikacije korisnika.

Kompletna agenda tehničkog dela konferencije može se pogledati na ovoj strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: