Tokom 2014. biće isporučeno 1,2 milijarde smartfona

Istraživačka kompanija Juniper je objavila rezultate prema kojima će isporuke smartfona širom sveta tokom ove godine dostići 1,2 milijarde jedinica.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

10:11

Default images

Ovo je povećanje od 19 odsto u odnosu na 2013. godinu: iako će najveći deo ove isporuke dolaziti od strane razvijenih tržišta, proizvođačima telefona sve više postaju bitna i tržišta u razvoju. Razlika između ova dva tržišta se smanjuje, što se očitava i u pojačanoj prodaji jeftinih telefona (između 75 i 150 dolara) kao i ultra jeftinih modela (ispod 75 dolara).

S druge strane prihvatanje telefona na razvijenim tržištima Amerike i Evrope počinje da se osipa. Apple i Samsung dominiraju sa učešćem od 45 odsto u globalnoj isporuci smartfona ove godine. Mada, primetno je da su obe kompanije imale pad isporuke tokom jula - Samsung je pao sa 32,6 osto na 25,2 odsto, dok je Apple imao pad na 11,9 odsto sa 13,4 odsto. S druge strane, tu su kompanije koje su imale dobar period, a među njima se najviše ističe kineski Xiaomi, koji je ostvario rast sa 1,8 odsto na 5,1 odsto u isporuci telefona i sada je peti najveći proizvođač smartfona.

Izvor: Benchmark.rs/CNet

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: