Prijavite se za TEDx konferenciju u Srbiji

Prijave za predstojeću TEDx konferenciju u Srbiji samo što su počele, a već vlada veliko interesovanje. Ostalo je još malo mesta za fizičko prisustvo, a prijave traju do srede, 10. septembra.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: TEDx

Ponedeljak, 08.09.2014.

11:42

Default images

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na sledećem linku. Edukativni TEDx, jedna od svetski poznatih konferencija, zakazana je za 13. septembar u Madlenijanumu.

Da li ste znali da mladi ljudi koji imaju preko 1000 Fejsbuk prijatelja imaju veću snagu da izanimiraju svoje okruženje od bilborda na Trgu republike? Svi smo urednici naših malih medija na društvenim mrežama, iako toga često nismo svesni. Govornici na TEDx konferenciji podsetiće nas da se lako izgubi kontrola nad sadržajima, a tada se javljaju uslovi za digitalno nasilje, koje je često još opasnije od onog tradicionalnog.

Na predstojećem TEDx-u saznaćemo i kako IT može da nam pomogne da zakrpimo rupu u asfaltu u našoj ulici, kako čak i naš komšija može uticati na pokretanje velikih IT projekata u zemlji, te šta sve to znači za Srbiju? Da li i Srbija može realno da bude Singapur, Juzna Koreja ili Izrael, ukoliko iskoristi svoje potencijale u IT-ju?

Da i sredovečna domaćica, majka troje dece, može da se zaposli u Googlu ili Fejsbuku, kao softver developer i da uz pravo obrazovanje i dobru volju ništa nije nemoguće, posvedočiće nam iskustvo nekih od ovogodišnjih TEDx govornika. Oni će nas podsetiti da su neki od top developera u najčuvenijim svetskim web kompanijama po originalnoj vokaciji zapravo sociolozi, profesori fizičkog ili pravnici.

Ovo su samo neki od zanimljivih govora koji će imati prilike da čuju oni koji budu posetili konferenciju TEDxZemunED. Među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači kao što su javnosti već dobro poznati stručnjaci Istok Pavlović, Srbijanka Turajlić i drugi.

Moto ovogodišnjeg TEDxZemunED glasi Don’t complain, act and change, a cilj konferencije je da se mladi podstaknu na razmišljanje o obrazovanju i promene nešto u društvu u kojem žive.

Za sve one koji ne budu uspeli da sebi obezbede lično prisustvo, moći će da prate konferenciju putem live streama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: