Apple i FBI traže ko je "skinuo" J. Law

U toku je istraga koja treba da utvrdi ko je provalio u Apple-ov servis iCloud, u kojem je - čini se - pozamašna zaliha golišavih slika poznatih i slavnih. Većinu korisnika ipak više zanima - može li i dalje da se veruje Apple-u?

Tehnopolis

Izvor: Autor: M. W./CNET

Utorak, 02.09.2014.

10:59

Default images

U Kupertinu su se fokusirali na to da li je sigurnosni propust u njhovom servisu iCloud doveo do toga da se na internetu nađu slike Dženifer Lorens i drugih u izdanju koje baš i nije za javnost, piše CNET.

Veća količina fotografija Dženifer Lorens, Kejt Apton i drugih poznatih i slavnih osoba - za neke je potvrđeno da su slike "prave", za druge se tvrdi da su fotošop montaže - pojavila se prvi put u nedelju na 4chan-u. Navodno su ukradene sa korisničkih računa na iCloud-u, u koje su hakeri izgleda upali zahvaljujući propustu u servisu Find My iPhone, koji su iskoristili pomoću brzih višestrukih uzastopnih napada.

Pokaže li se da je to istina, Apple će se naći u nezgodnoj poziciji jer će morati korisnike da uveri da mu mogu s poverenjem poveriti osetljive fotografije i druge dokumente, uprkos tome što je rupa - ako je uopšte bilo - brzo zakrpljena.

A iCloud nije jedini s takvim problemima - nedavno se pokazalo kako iPhone ima skriven "bekdor" za špijune. Pre dve godine bivši Gizmodov novinar Mat Honan okrivio je Apple-ovo osoblje zbog toga što su hakeri uspeli da upadnu u njegov e-mail i korisničke račune na Twitteru i Gmailu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: