Twitter od sada poštuje pravo na privatnost (umrlih)

Društvena mreža Tviter od sada će povlačiti sa svojih servera fotografije i video sadržaje preminulih korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

11:40

Default images

Promena poslovne politike i uslova korišćenja Twittera omogućava brisanje fotografija i video sadržaja preminulih korisnika, na zahtev njihovih porodica ili ovlašćenih lica, piše CNet.

Do promena je došlo nedelju dana posle smrti Robina Vilijamsa i odluke njegove ćerke da napusti Twitter posle prijema neadekvatnih i nepristojnih slika koje su joj stizale na njen nalog.

"U želji da poštujemo zahteve preminulih, Twitter će ukloniti fotografije umrlih lica u određenim situacijama,” navodi se u dodatku na oslove korišćenja na support stranici. Twitter je rekao da će po zahtevu uklanjati slike ljudi koji su doživeli "teške povrede koje su nastale neposredno pre ili posle smrti."

Zelda Vilijams, ćerka popularnog glumca Robina, napustila je Twitter posle fotošopovanih slika njenog oca koje je dobila. Twitter je na to odgovorio blokiranjem nekoliko korisnika koji su te slike poslali, a najavio je i promenu politike i unapređenje zaštite privatnosti korisnika.

Ipak, predstavnici Twittera su rekli da će sami procenjivati opravdanost zahteva za uklanjanje slika i videa, i da će u obzir biti uzeti i drugi faktori kao što su: interesovanje medija i javnost i atraktivnost i aktuelnost vesti i da neće svi zahtevi biti usvojeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: