Koliko zaista metala leži u Samsungovoj budućnosti?

Predstavljanjem modela Galaxy Alpha, Samsung je pokazao volju da implementira metal u svoje telefone, a na osnovu pouzdanih izvora, takođe se očekuje da će kućište Galaxyja Note 4 imati metalnih delova, međutim, da li će uskoro moći da vidimo i Samsungov uređaj koji će u potpunosti biti izrađen od metala?

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Subota, 16.08.2014.

11:46

Default images

Izveštaji koji stižu iz kompanija koje snabdevaju Samsung nagoveštavaju da će kompanija predstaviti Galaxy S6 koji će imati kućište koje će kompletno biti izrađeno od metala, međutim, da li će to zaista biti moguće?

S obzirom da je najveći broj proizvođača metalnih kućišta povezan sa Appleom, da li će Samsung moći da obezbedi potrebne zalihe?

Glasvni snabdevači kompanije najverovatnije bi trebalo da budu BYD Electronics iz Kine i Eminence Precision Industrial Co. sa Tajvana, ali malo je verovatno da bi bilo koja od ove dve kompanije bila u stanju da na mesečnom nivou isporuči milion jedinica.

Takođe, malo je verovatno da će Samsung poći stopama HTC-a, koji svoju celokupnu premijum liniju nudi sa metalnim kućištima. Metal je i dalje isuviše skup, a Samsungov profit ne raste željenim tempom, tako da se postavlja pitanje – zašto bi kompanija povećavala cenu proizvodnje svog najpopularnijeg uređaja, kada zauzvrat neće dobiti ništa?

Jedno od mogućih rešenja moglo bi da uključuje ponudu premijum modela u metalnom kućištu – ali po većoj ceni onim korisnicima koji su za to spremni da plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: