iPhone 6: Sve što treba da znate

Ostalo je svega još par nedelja do predstavljanja novogo iPhonea, a glasine u vezi sa ovim uređajem nastavljaju da se gomilaju.

Tehnopolis

Izvor: Businessinsider

Četvrtak, 07.08.2014.

08:40

Default images

Sajt Business Insider na jednom mestu je sakupio sve ono što bi trebalo da znamo kada je u pitanju Appleov najnoviji smartfon.

iPhone 6 će najverovatnije imati veći ekran

Najistrajnija glasina u vezi sa ovim uređajem odnosi se na ekran, tačnije, da će displej Appleovog iPhonea porasti na 4.7 inča.

Takođe su se pojavile i priče da će kompanija predstaviti i verziju telefona sa displejom od 5.5 inča.

Displej će možda biti napravljen od safira

Naredna generacija iPhonea će možda biti otpornija na štetu. Početkom godine pojavile su se glasine da je Apple kupio dovoljno opreme da napravi stotine miliona safirnih ekrana. Pored dijamanata, safir je drugi najčvršći materijal.

I trebalo bi da bude savitljiv

Bloger Soni Dikson, koji ima prilično bogatu istoriju tačnih predviđanja kada su u pitanju Appleovi uređaji, smatra da bi novi iPhone mogao da ima savitljiv ekran.

Ne samo da će ekran biti veći, već će biti i oštriji

Ukoliko Apple zaista poveća dijagonalu, verovatno će unaprediti i njegovu rezoluciju. Bloger Mark Gurman sa sajta 9to5Mac tvrdi da će iPhone 6 imati 4.7-inčni displej rezolucije 1.704 x 960 piksela u odnosu na 1.136 x 640, koliko ima trenutni 4-inčni iPhone.

Ekran će zujati prilikom korišćenja

iPhone 6 bi mogao da bude predstavljen sa ekranom koji lagano vibrira kada ga dodirnemo. Ovo je idealno za tastature ekrana osetljivih na dodir pošto nam daje povratnu reakciju prilikom kucanja – što daje osećaj pravog kucanja umesto prostog pipanja stakla.

Apple možda predstavi i fablet verziju iPhonea

Ako vam 4.7 inča nije dovoljno, Apple će možda predstaviti i džinovsku verziju ovog smartfona sa 5.5-inčnim displejom. Obe verzije trebalo bi da budu predstavljene zajedno, ali brojni izvori tvrde da kompanija ima određenih problema sa proizvodnjom većeg modela.

Kako će izgledati?

U ovo niko još nije isguran, ali je vrlo verovatno da će biti tanji od iPhonea 5S, zapravo, mogao bi da više liči na petu generaciju iPoda Touch nego na iPhone.

Boje

Slike koje se mogu videti širom interneta spekulišu da bi novi iPhone trebalo da bude dostupan u srebrnoj i crnoj boji, ali se spominje i zlatna opcija.

Moći ćete da plaćate stvari prostim dodirivanjem iPhonea 6

Iako se ovo čini kao malo verovatno, postoji šansa da ćemo napokon videti NFC u i-Phone-u.

Možda će podržavati bežično punjenje

Ovo je još jedna od glasina koje su malo verovatne s obzirom da test model poseduje deo za povezivanje sa induktivnom površinom za punjenje za transfer energije.

Verovatno će ponuditi bolje performanse i dužu bateriju

Apple uvek unapređuje procesor iPhonea. Glasine tvrde da će Appleov naredni čip (A8) biti fokusiran na konzumiranje energije, što bi moglo da znači da će iPhone 6 ponuditi duže trajanje baterije.

Očekujte značajna unapređenja kamere

Analitičar Sun Čang Ksu veruje da će Apple koristiti tehnologiju pod imenom elektronska stabilizacija slike kad aje kamera iPhonea 6 u pitanju.

Ova tehnologija nudi prednosti optičke stabilizacije ali je i u stanju da primi više svetla, što zauzvrat daje bojli kvalitet fotografije.

A sada softver

Appleov naredni apdejt za iPhone, iOS 8, doneće novu aplikaciju nazvanu Health. Poput većine sličnih aplikacija, ona može da meri broj vaših koraka, da broji kalorije i takođe radi sa drugim aplikacijama.

iOS 8 će predstaviti i brojne druge funkcije koje će sa sobom doneti poboljšanu funkcionalnost kamere, poruka i mejla.

iPhone bi trebalo da bude predstavljen sa ovim operativnim sistemom, dok će vlasnici starijih uređaja moći da preuzmu besplatan apdejt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: