Apple i Samung se složili: Bez "patentnog rata" van SAD-a

Apple i Samsung danas su objavili zajedničku izjavu u kojoj su se složili da povuku sve tužbe koje su podnete na obe strane i koje se odnose na patente i jednih i drugih, koje su podignute van granica SAD-a, prenosi Bloomberg.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

11:22

Default images

"Ovaj sporazum ne znači da je sklopljen dogovor o licenciranju, a kompanije će nastaviti da se sude na američkim sudovima.”

Ovaj potez bi možda mogao da bude definitivna potvrda da se "patentni ratovi" koji traju već tri godine polako smiruju, posle informacija iz juna ove godine da kompanije pokušavaju da nađu zajednički jezik. Par meseci pre toga, neki izvori tvrdili su da advokati traže način za vansudsko poravnanje, a još ranije bilo je spekulacija da su se Tim Kuk i izvršni direktor Samsunga Oh-Hjun Kvon našli na zajedničkom sastanku koji je trebalo da reši ove probleme. Do sada, svi ti sastanci nisu doneli neko dugoročno rešenje problema.

Apple je tokom godina ipak rešavao sporove koje je imao sa drugim kompanijama, kao što je npr. Google/Motorola Mobility (tokom maja 2014), a pre dve godine sporazum je napravljen i sa HTC-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: