Siri ili Google Now, ko je bolji?

Rat između Androida i iOS-a ne vodi se samo na polju smartfona i tableta. Šta se dešava sa servisima kao što su Siri i Google Now? Koji je bolji? Analitičar Džin Munster sproveo je studiju kako bi probao da dođe do odgovora.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Četvrtak, 24.07.2014.

17:28

Default images

Munster je postavio 800 pitanja ovim aplikacijama – polovina je bila postavljena u zatvorenom prostoru, dok je druga polovina postavljena napolju.

Pitanja su se ticala lokalnih informacija, navigacije, generalnih pitanja i komandi upućenih operativnom sistemu.

Munster je 2012. godine sproveo sličan test i Siri je bila proglašena za pobednika sa 83 odsto tačnih odgovora, dok je Google Now imao 81 odsto tačnih odgovora.

Ova godina je međutim, bila znatno bolja za Google sa 86 odsto tačnih odgovora, dok je Siri imala 84 odsto tačnih odgovora.

Ono što je takođe interesantno jeste podatak da je Siri koristila Google kao izvor u svega 3 odsto odgovora, što je značajan pad u poređenju sa 27 odsto koliko je bilo zabeleženo 2012. godine.

Siri se sada znatno više oslanja na Bing kada je u pitanju potreba za mehanizmom za pretragu i Apple Maps kada je potrebno dati odgovor na pitanje u vezi sa nekom destinacijom.

Ove godine Siri je takođe uspela da neke stvari uradi i sama, i to u 4 odsto odgovora koje je dala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: